Стара Загора. Символите на званието Почетен гражданин на Община Стара

...
Стара Загора. Символите на званието Почетен гражданин на Община Стара
Коментари Харесай

Стара Загора: Почетният гражданин Христо Стоичков ще помага за развитието на спорта в Стара Загора

Стара Загора. Символите на званието „ Почетен жител на Община Стара Загора ” получи именитият български футболист Христо Стоичков. Той бе почетен с оценката с решение на Общинския съвет от 2017 година, във връзка празника на Общината - 5 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
„ Христо Стоичков е може би най-хубавия футболист на България. Той доста оказа помощ за популяризирането на нашия град с футболната среща, която провежда предходната година сред Отбора на Стоичков и Дрийм отбора на Барселона. Това не е последното, което ще създадем дружно “, сподели кметът Живко Тодоров. Той напомни заслугите му за България и признанието, което е получил за активността си. В Стара Загора на стадиона ясно се видяла любовта на почитателите, Общината също му засвидетелства самопризнание. „ Христо, ти си огромен другар на Стара Загора, постоянно си добре пристигнал. Благодарим “, сподели още Тодоров.
На церемонията участваха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, както и ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков.
„ Стара Загора е град с огромни спортни обичаи и това, което направихме м. година бе по самодейност на Живко Тодоров, тъй като той обича футбола. Благодаря за уважението, направихме първата стъпка и тя няма да е последна, пътя сме го проправили “, даде обещание Стоичков. Той напомни, че неговият състезателен път потегля от Стара Загора, където е бил боец, както и че отсам са тръгнали доста положителни футболисти.
„ Върви по моите стъпки, гърбът ти би трябвало да е здрав. Трябва да приемаш и рецензиите. Грижи се за града, зная, че можеш “, предложи Камата на Живко Тодоров. „ Щастлив съм, горделив съм, че от през днешния ден съм един старозагорец повече “, разгорещено показа футболистът. Това го одобрявам като обвързване, където и да съм по света да споделям, че съм жител на Стара Загора.
Стоичков показа, че има концепция да се провеждат междуучилищни и междуградски шампионати за подрастващи по разнообразни типове спорт. Обмислял и да се сътвори мъжки тим на Тракия, който да се пребори с футболисти от другата България. Стоичков съобщи, че не е оптимист за актуалния футбол у нас. По думите му страната и общините би трябвало да оказват помощ за развиването на детско-юношеския футбол, само че в спортни учебни заведения. Камата планува и показване на книгата си „ Христо Стоичков. Историята “ и в Стара Загора, евентуално след Нова година.
Кметът Живко Тодоров връчи на Стоичков огърлицата на почетен жител и плакет, а Таньо Брайков досието с решението на Общинския съвет. Паричната награда от 3000 лева Стоичков подарява за лекуването на бебето Мая, за което старозагорци събират средства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР