Стара Загора. С тържествен ритуал за издигане на националното знаме

...
Стара Загора. С тържествен ритуал за издигане на националното знаме
Коментари Харесай

Стара Загора: Момичетата от „4 magic“ закриват тържествата на 24 май в града

Стара Загора. С церемониален обред за издигане на националното знаме на Република България ще стартира честването на 24 май – Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Тази година тържественото честване ще се организира в източната част на античния конгрес „ Августа Траяна “ до Регионална библиотека „ Захарий Княжески “, където ще се съберат представителни групи от старозагорските учебни заведения, жители и посетители.
От 9.30 часа в честването ще се включат духовите оркестри и мажоретките на Пето главно учебно заведение „ Митьо Станев “ и на Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “, чиито осъществявания ще са от двете страни на моста над Античния конгрес. На античната улица хористи от Общинския фолклорен отбор „ Загоре “ ще изпълнят акапелно фолклорни песни.
Точно в 10.00 часа ще прозвучи химна на Кирил и Методий „ Върви народе възродени “ в осъществяване на хора на Държавна опера Стара Загора и общинския духов оркестър. След това под звуците на Националния химн представители на Младежкия общински съвет на Стара Загора ще вдигнат знамената на България, на Стара Загора и на Европейския съюз. Към небето ще полетят балони и буквите от българската писменост.
Водещ и режисьор на церемонията е Ивелин Керанов, шеф на Драматичен спектакъл Стара Загора.
Кметът Живко Тодоров ще поздрави старозагорци във връзка празника. Той ще взе участие и в церемонията по връчване на премиите „ Стара Загора “ и „ Млада Загора “. Носителите на влиятелната премия ще получат парична награда, грамота и отличителния знак на Стара Загора. Всички номинирани също ще бъдат отличени със знака на града.
Тържеството ще закрият с щипка музикална магия девойките с благ гласове от една от най-нашумелите в последно време групи „ 4 magic “, победител в Х Faktor.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР