Стара Загора. С качествено пиво и български рок снощи бе

...
Стара Загора. С качествено пиво и български рок снощи бе
Коментари Харесай

Стара Загора: Стотици жители и гости на града посетиха традиционния Бирфест в парк „Загорка“

Стара Загора. С качествено питие и български рок нощес бе обещано началото на обичайния бирен фестивал в Стара Загора. Тази година той се организира в парк „ Загорка “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Стара Загора още веднъж е Столица на бирата до 8 септември.
Още в 19.00 часа най-нетърпеливите фенове на пенливата напитка окупираха поляната и дадоха стремително начало на феста. Млади и остарели пристигнаха да се повеселят с чаша бира и качествена музика.
На сцената се качиха именитите Васко Кръпката и Подуене блус бенд. Старозагорци отдадоха заслужена респект на артиста, викайки го на бис. Култовата ария „ Кучето на крайния квартал ” повдигна още повече градусите на настроението на поляната. Най-върлите рокаджии припяваха самоуверено, отдавайки се на музикалното наслаждение.
„ Добре пристигнали в Столицата на бирата. За четвърти път вършим бирен фестивал. Тази година той е на новото място и мисля, че неговият дом е тук. Постарали сме се да подготвим богата музикална стратегия. Пийте, пейте и се забавлявайте в четирите дни на Бирфеста ”, пожела Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
„ Доброто е тук. Благодаря на Община Стара Загора, че към този момент четири години е наш сътрудник. Доброто откри своето място. Наздраве, наслаждавайте се на хубавата музика и най-хубавото следва ”, сподели Катерина Миланова от пивоварната „ Загорка ”.
Поляната остана цялостна, макар дъжда, и публиката още веднъж избухна при появяването на БТР. Рокаджиите и този път потвърдиха класата си, изпълнявайки хитовите си части, за наслада на феновете си.
Пет бара и четири са разполагаем на гостите, всички обекти отварят порти в 17.00 ч. и ще работят до 24.00 ч.
„ BEERфестът “ е под мотото „ Когато шофирате, в никакъв случай не пийте! “, по тази причина е планувана безплатната автобусна линия, обезпечена от „ Загорка “ АД, която да откара феновете на бирата до домовете им. Във всеки от дните сред 20:30 и 00:00 часа, линията ще се движи на всеки 30 минути, с начална точка Парк „ Загорка “ и ще покрие съвсем цялата територия на града. Линиите от градския превоз, които могат да употребяват, с цел да стигнат до фестивала, са №3 и №36.
Днес на празника на Съединението на „ BEERфестът “ ще звучат кадифените гласове на Деси Добрева и DIA, които ще поднесат по този начин обичаните етно и национални претекстове. Сръбските „ Guns’N’Roses Real Tribute “ и „ Queen Real Tribute “ ще прибавят и малко рок, и доста въодушевление.
В заключителната вечер - 8 септември, на сцената ще се качат едни от най-любимите български реализатори - Васил Найденов и Силвия Кацарова.
Организатори на фестивала събитието са Община Стара Загора и пивоварна Загорка, а сътрудници са хотел „ Сити “, „ КЕН “ АД и магазини „ АЯКС “.
Повече детайлности за програмата и любопитна информация за „ BEERфестът “ може да се откри на страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/thebeerfest
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР