Стара Загора. Работим активно по изпълнение на предизборните си ангажименти

...
Стара Загора. Работим активно по изпълнение на предизборните си ангажименти
Коментари Харесай

Стара Загора: Народният представител Емил Христов от ГЕРБ се срещна с работещите в предприятие за машиностроене

Стара Загора. Работим интензивно по осъществяване на предизборните си задължения и за нас противоположната връзка с хората е от извънредно значение. Това сподели националният представител от ГЕРБ-Стара Загора и общински началник на партията в града Емил Христов при срещата си с управлението и работещите в „ Хранинвест-Хранмашкомплект “ АД, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Емил Христов посети разнообразни цехове в сдружението, в което работят близо 500 души.
„ Преди малко повече от половин година ние ви обещахме постоянни срещи и ето, че в този момент сме тук, с цел да ви кажем какво сме свършили. Да кажем накъде вървим и да чуем вашата оценка за протичащото се в Стара Загора и в страната “, уточни Емил Христов. Той акцентира, че ГЕРБ извършва уговорките си и доказателство за това е обществената сфера, където са отделени 720 млн. лева за повишението на пенсиите и заплатите на учителите.
„ Добра опция за младите фамилии е програмата „ Родители в претовареност. Целта й е страната да подкрепи работещите родители, които желаят да се върнат на работа, само че са възпрепятствани да го създадат, тъй като няма кой да се грижи за децата им. Детегледачи могат да бъдат бабите и дядовците им, за което те ще получават минимална заплата “, изясни депутатът от ГЕРБ.
Според огромна част от работещите в сдружението опазването на здравето и образованието са двете системи, в които ГЕРБ би трябвало да постави най-вече старания. Здравните осигуровки, направленията, задълженията на общинските и държавните лечебни заведения, доплащанията за медицински услуги бяха измежду най-често задаваните въпроси. Друг значим миг е обезлюдяването и заминаването на младите в чужбина, което води до демографски срив.
Според работодателите най-сериозният проблем сега е неналичието на работна ръка, а скъсването преди години на връзката сред професионалното обучение, практиката и компаниите, през днешния ден дава своя отрицателен резултат. По време на срещата на Емил Христов с управлението на „ Хранинвест-Хранмашкомплект “ АД стана ясно, че сдружението всяка година влага десетки милиони за нови машини, само че най-големият въпрос е обвързван с пазара на труда и с това кой ще работи с оборудването, което е на европейско равнище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР