Стара Загора. Публично представяне и обсъждане на проект Въвеждане на

...
Стара Загора. Публично представяне и обсъждане на проект Въвеждане на
Коментари Харесай

Стара Загора: Представиха проекта за саниране сградата на Общината

Стара Загора. Публично показване и разискване на план „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в административната постройка на община Стара Загора ” се организира в зала 2 на Общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. На него участваха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, секретарят Делян Иванов, основният проектант Виктория Грозева, Георги Симеонов, шеф на дирекция „ Устойчиво развиване и евроинтеграция “, публицисти и жители.
Изпълнението на плана, включен в капиталовата стратегия на община Стара Загора, е по Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Стойността му е 2.4 млн. лева, а срокът за осъществяване 24 месеца.
Той бе показан от проектант Виктория Грозева. По думите и с плана се цели реализиране на висок енергиен резултат - обезпечаване на съвременна, здравословна и функционална среда с високо равнище на енергийна успеваемост и възстановяване на експлоатационното положение на постройката, която е строена през 1985-1988 година.
Проектът включва топлоизолиране на външни стени- съществуващата каменна обшивка по стени и по колони ще бъде демонтирана и сменена с топлоизолация от каменна вата с дебелина 10 см за всички фасадни стени и колони, вентилируема фасада с финишна обшивка от механически камък и декоративни фасадни панели. Ще бъде сменена съществуваща алуминиева дограма с алуминиева дограма с пресечен термомост, двоен стъклопакет с едно нискоемисионно вътрешно К стъкло. Предвиждат се и външни алуминиеви щори за южна, източна и западна фасади. За пространствата на осмия етаж се планува пренасяне на остъкляването на открито.
Ще бъдат топлоизолирани покривите и подовете. Предвидено е декоративно нощно художествено осветяване по фасадите на постройката, вградено във фасадните детайли от окачената структурна система. То ще може да се употребява и при разнообразни празници със комбиниране и игра на светлините.
„ Не се планува спиране на работата на администрацията, тъй като множеството действия са външни “, увери проектант Грозева. „ Ще се работи и отвън работното време на администрацията, и в почивни дни, тъй че да не се наруши естествения темп на работа “, изясни Делян Иванов.
На въпроси сложени от жители дали ще се ремонтира отоплителната и ел инсталацията, проектант Грозева отговори, че това ще стане на идващ стадий и с друго финансиране.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР