Стара Загора. Подготовката на Община Стара Загора за работа през

...
Стара Загора. Подготовката на Община Стара Загора за работа през
Коментари Харесай

Община Стара Загора е в готовност за зимния сезон

Стара Загора. Подготовката на Община Стара Загора за работа през зимния сезон на 2019/2020 год. се концентрира към поддържането проходимостта на пътната мрежа, както и за навреме осъществяване на аварийно-спасителни работи в изискванията на снеговалежи, мощни ветрове, съпроводени с формиране на снегонавявания, при оптимално потребление опциите на наличната техника и човешки запаси.
Сформиран е Щаб за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия, който е обновен, оповестиха от Общината . Разработен е и действен проект за зимно поддържане на пътната мрежа от IV- ти клас и уличната пътна мрежа в обитаемоте места на територията на общината.
Предстои съвещание на Щаба, което ще се организира на 28 ноември, за възстановяване на координацията при настъпване на рискови метеорологични феномени. Зимното поддържане и снегопочистване на уличната пътна мрежа в Стара Загора през зимния интервал ще се прави от ДЗЗД „ Грийн партнърс “ – БКС, а за старозагорската пътна мрежа от IV-ти (четвърти) клас ще дава отговор „ Трейс – Пътно строителство “ АД. Предстои механически обзор на профилираната техника за зимна поддръжка на пътищата в града и отвън него. Ще бъдат осъществявани и периодически контролни прегледи.Въвеждането на непрекъснато дежурство на профилираните машини ще бъде от 1 декември 2019 г, заради спецификата на географското разположение на община Стара Загора, релефът и относително удобните климатични характерности. Осигурено е надеждното действие на системата за следене – GPS. Тя разрешава в действително време да се следи работата на всяка машина и да се вземат своевременни управнически решения и реакция, за намаляване на отрицателните фактори на зимната конюнктура.Пешеходните зони в Стара Загора са разпределени за снегопочистване сред Общинска администрация и ДЗЗД „ Грийн партнърс “ - БКС. Улиците в дребните обитаеми места ще се почистват от наличната техника в съответното обитаемо място. Ако в обитаемото място няма подобаващи профилирани машини е планувано машини на „ Трейс – Пътно строителство “ АД да правят премахване на снега до автобусните спирки.За понижаване на неподходящите последици и за обикновено действие на системите за публично обслужване от общинската администрация припомнят, че шефовете на търговски сдружения, в това число и тези с общинско присъединяване, при снеговалежи и заледявания, е належащо да подхващат ограничения за поддържане на проходимостта на вътрешните пътища в рамките на територията на предприятието. При навявания и заледявания, собсвениците и ползвателите на търговски обекти, шефове на търговски сдружения, образователни заведения, здания за публично обслужване и шефовете на етажни собствености, също би трябвало да подхващат ограничения за премахване на снежната завивка в своя регион.Община Стара Загора моли жителите да се движат по тротоарите с внимание за съществуване на ледени висулки от жилищни и публични здания.Задължително е изхвърлянето на горими предмети и боклуци от печки да се случва в специфични съдове, сложени наоколо до тези за твърди битови отпадъци
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР