Стара Загора. По инициатива на Младежки общински съвет Стара Загора

...
Стара Загора. По инициатива на Младежки общински съвет Стара Загора
Коментари Харесай

Младежка кампания „Дари, за да зарадваш“ в Стара Загора

Стара Загора. По самодейност на Младежки общински съвет Стара Загора на 1 декември започва предколедното издание на благотворителна акция „ Дари, с цел да зарадваш “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

В 11.00 часа към обществените кухни в църквите,,Св. Димитър‘‘ и,,Св. Паисий Хилендарски‘‘- кв. Зора ще тръгнат следващите събрани дарения. Този път те са събрани от възпитаници във Второ главно учебно заведение „ П.Р.Славейков ”.
На 28.01.2019г. Младежки общински съвет започва втората благотворителна целогодишна акция,,Дари, с цел да зарадваш - 2‘‘. Първата благотворителна акция през 2018 година бе за събиране на училищен принадлежности, облекла и играчки за едно старозагорско учебно заведение. Тази година акция има за цел да помогне на човек в потребност. Младежите насочат зов, че можем да бъдем положителни, съпричастни и състрадателни освен по време на огромните християнски празници, само че и през цялата година.

„ Ако искаш да зарадваш хората до теб, направи непретенциозно подаяние на човек в потребност, за който един топъл обяд значи доста ”, приканват те. В акцията може да се включи всеки, който има предпочитание и несъмнено, има опция да отдели най-малко един пакет хранителни артикули или консерви с дългогодишен период на валидност. Досега над 250 кг хранителни артикули са стигнали до хора, които имат потребност от тях.
Освен старта на акцията на 1 декември – Световен ден за битка със СПИН/ХИВ, младежите ще проведат и превантивна осведомителна акция „ Моето здраве е моето право ”. От 12.00 до 14.00 часа в МОЛ „ Галерия ” младежите ще привлекат вниманието на посетителите към повишение на половата просвета, разпространение на безрисково полово държание, с зов за толерантно държание към хората живеещи с ХИВ/СПИН.
От Регионалната здравна ревизия ще дават опция всеки, който желае да изследва своя хив статус в мобилен кабинет на един от централните входове на мола. Кампанията ще приключи с флашмоб – алена панделка от балони – знак на съпричастност с хората живеещи с ХИВ/СПИН.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР