Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма, на 27 септември,

...
Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма, на 27 септември,
Коментари Харесай

С богата програма отбелязват Световния ден на туризма в Стара Загора

Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма, на 27 септември,  с богата празнична стратегия.

От 11.00ч., на кестеновата алея в парк „ 5-и октомври “ ще бъде открита галерия, проведена от отдел „ Туризъм и юношески действия “. Тя ще показа  държавите домакини  и тематиките през последните двадесет години, знак на празника.  В парка изложбата  може да бъде прегледана в празничния ден, а по-късно ще бъде ситуирана във фоайето на постройката на Община Стара Загора.
-->
В 11.30ч.  ще бъде показан обновеният Туристически информативен център с новата си съвременна визия.

В 13.00ч., в залата на Регионален исторически музей, ще се организира среща-беседа с ученици  от 11 и 12 клас и техните преподаватели от ПГОХ „ Райна Княгиня “ на тематики „ Зелени нововъведения в туризма “, „ Ефективно ръководство на ресурсите “, „ Дигитализация в туризма “ и „ Жените в бизнеса “, изнесени от разнообразни посетител лектори и експерти в региона.

От 19.00ч ще се организира тематичен куиз, също отдаден на туризма. Той ще бъде проведен взаимно с Желязко Динев, водещ и уредник на  „ Куиз за хора “ и ще включва до 8 тима с по 6 индивида. Победителите ще получат забавни награди, предоставени от Туристическия информативен център, Драматичен спектакъл „ Гео Милев “ и ресторант „ Бюфет “.  

Мотото на Световния ден тази година е „ Туризъм и зелени вложения “, като страна хазаин на честването е Саудитска Арабия.

Датата  е определена от Световната организация по туризъм (UNWTO) през септември 1979 година и стартира да се празнува през 1980 година Изборът съответствува с едно доста значимо събитие в международния туризъм, а точно 10-годишнината от приемането на Устава на Световната Организация по туризъм към Обединените Нации – 27 септември 1970 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР