Стара Загора. Община Стара Загора изпълнява проект по Оперативна програма

...
Стара Загора. Община Стара Загора изпълнява проект по Оперативна програма
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината продължава обновяването на образователната инфруструктура

Стара Загора. Община Стара Загора извършва план по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 - 2020 “ за възобновяване на просветителната инфраструктура, в който са включени 6 обекта - ОДЗ №58 „ Звездица “, ДГ №1 „ Звънче “, ЕГ „ Ромен Ролан “, СУ „ Железник “, IX ОУ „ Веселин Ханчев “ и СУ „ Иван Вазов “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Към момента са приключени детските градини, по останалите обекти работата продължава. Амбицията на общинското управление е до края на идната година да обнови изцяло просветителната инфрастурктура в Стара Загора.
Всички строително-ремонтни действия по постройката на ОДЗ №58 „ Звездица “ в кв. „ Железник “ са завършени. Поставени са нова с PVC дограма, нови интериорни порти от алуминий и MDF, пожароустойчиви порти на нужните места и железни външни порти, инсталирана е външна топлоизолация. Топлоизолация с каменна вата е положена в подпокривното пространство. Положени са нови подови настилки - гранитогрес, ламиниран паркет и стенна обшивка от фаянс. Изцяло са сменени електро, ВиК и Официален вестник инсталациите. Изгражда се пристройка за две нови яслени групи.
Приключени са всички строително-ремонтни действия по постройката и дворното пространство на детска градина № 1 „ Звънче “, кв. „ Три чучура – север “. Положена е нова вътрешна канализация, сменени са подовите настилки, фаянсовите облицовки в санитарните възли, сложена е трикамерна РVС дограма със стъклопакет, сменени са всички порти.Всички здания са топлоизолирани, заменени са всички водосточни тръби, а в подпокривното пространство е положена спомагателна топлоизолация от минерална вата.
Третият обект, по който ремонтите не престават, е постройката на СУ „ Железник ”. До момента е сложена нова дограма във всички пространства и нови входни порти. В бюфета, атриума и санитарните възли е подложен неполиран гранитогрес, мозайката е изциклена, а в класните и учителските стаи е подложен ламиниран паркет. Извършен е главен ремонт на покривите на всички блокове. Ремонтирани са електро, ВиК и Официален вестник инсталациите.
Доизгражда се и подобект Блок „ Е+С “, което включва изцяло градивно подсилване, създаване на нов покрив, фасади и всички довършителни работи и съоръжения в тази постройка. За хората в неравностойно състояние са планувани рампи, както и асансьори до всеки етаж. Парапетите на стълбищата и металните детайли на оградата са пребоядисани, а монолитната част се извършва с каменна обшивка. В двора се построяват спортни стадиони за футбол и баскетбол с огради, трибуни и фитнес плащадка.
Откриването на новата образователна година в СУ „ Железник “ ще се организира от 9.00 часа в двора на 13 ОУ " Св. П. Хилендарски ".
В постройката на ГПЧЕ " Ромен Ролан " досега е сложена топлоизолация с минерална вата и гипсокартон, и вътрешен асансьор, не престават довършителните работи по вътрешните съоръжения, както и във физкултурния салон и класните стаи.
Новата образователна година за възпитаниците на ЕГ „ Р. Ролан “ ще стартира тържествено на 17 септември 2018 година на Античната улица, като посетител на събитието в 10.00 часа, ще бъде отрасловият зам.-кмет Иванка Сотирова.
Започва осъществяване на реорганизация, рационализация и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на постройката на ІХ ОУ „ Веселин Ханчев “. Откриването на образователната 2018/2019 година ще се организира на 17 септември 2018 година в 10.00 часа в двора на Професионалната гимназия по механотехника.
Пред старт е и реконструкцията на постройката на Средно просветително учебно заведение „ Иван Вазов “. По решение на учебното управление, зам.-кметът Иванка Сотирова ще открие новата образователна година за СОУ „ Ив. Вазов “ на Мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора “ от 9.00 ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР