Стара Загора. Най-емоционалните кадри от националното кръщене, което се проведе

...
Стара Загора. Най-емоционалните кадри от националното кръщене, което се проведе
Коментари Харесай

Стара Загора: Фотоизложба за насърчаване на раждаемостта беше официално открита на централната алея в парк „Пети октомври”

Стара Загора. Най-емоционалните фрагменти от националното кръщене, което се организира в Стара Загора на 22 октомври 2017 година, показаха през днешния ден във фотоизложба. На централната алея в парк „ Пети октомври ” Движение за Национална идея (ДНК) показа експозицията наречена „ За да го кръстиш, би трябвало да се роди ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Двуседмичните фотоизложби са част от второто издание на акцията в поддръжка на раждаемостта " Направи го за България " и ще се проведат през целия месец май на централните местоположения в седем български града.
Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен щемпел показват най-красивите и прочувствени моменти от кръщенето в Стара Загора. На 22 октомври 2017 година 31 дребни старозагорчета бяха кръстени в храм „ Св. Въведение Богородично ”. Родителите - участници можеха да избират за кръстници с изключение на свои близки и известния ефирен водещ Антон Хекимян. Журналистът, който е от Стара Загора, стана нравствен татко на 11 деца. Ритуалът извърши Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, дружно със свещенослужители от храма. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров получи документ за необикновен принос за реализирането и резултатите от общинската стратегия за асистирана репродукция за фамилии с репродуктивни проблеми.
Кампанията „ Направи го за България " е подкрепена от Българската православна черква и се организира под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Част от средствата, генерирани в акцията, ДНК подарява на фондация „ Искам бебе " в поддръжка на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на идеята са значими публични персони като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева.
Борбата на ДНК с демографската рецесия в България продължава и през 2018 година Желаещите да поддържат идеята и да вземат участие във второто издание на „ Направи го за България “, могат да записват бременност на napravigo.bg. – формалният уебсайт на самодейността.
Предвижда се още веднъж да има всеобщо кръщене в Стара Загора през октомври тази година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР