Стара Загора. Над 50 предложения съдържа дневният ред на ноемврийското

...
Стара Загора. Над 50 предложения съдържа дневният ред на ноемврийското
Коментари Харесай

Над 50 точки влизат в дневния ред на ноемврийското заседание на Общински съвет - Стара Загора

Стара Загора. Над 50 оферти съдържа дневният ред на ноемврийското съвещание на Общински съвет - Стара Загора, което ще се организира отдалечено от 9.00 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Електронното гласоподаване ще се реализира посредством платформата “e Vote ”, която е сертифицирана и легитимира вота на съветниците, а разискванията и дебатите по обособените точки ще бъдат осъществявани посредством приложението „ Zoom “, изясни ръководителят на локалния парламент Мария Динева. Тя добави, че онлайн съвещанието се постанова във връзка със заповед РД-01-856/ 19.10.2021г. на Министъра на опазването на здравето на Р България.

По време на тридесетото съвещание на локалния парламент ще бъдат разисквани и гласувани вътрешни обезщетени промени в разходната част на бюджета на община Стара Загора и смяна в капиталовата стратегия за 2021 година. Старейшините ще прегледат и опцията за удължение на периода за погасяване на провиснал краткотраен безлихвен заем на общинското комерсиално сдружение „ Мересев “ ЕООД гр.Стара Загора.
В четвъртък старейшините ще гласоподават смяна в периода на асимилиране на действителен дълготраен общински дълг за финансиране на план: „ Нова визия и благоустрояване на територията на „ Руски пазар “ и уголемение на ул. Капитан Петко Войвода “ при опазване на останалите параметри в контрактуваните размери и периоди. Обсъдена ще бъде смяна на размера на таксата за битови боклуци.

На съвещанието ще бъде гласувано предоставяне на единодушие за присъединяване в европейска самодейност за поощряване на устойчивата цифрова промяна в градовете и общините в Европейския Съюз. „ В основата на декларацията стои построяването на сплотена цифрова Европа, в която всяка община може да се възползва от икономическите и обществените преимущества на тази промяна. Насърчава се внедряването и разширението на отворени, оперативно съвместими, междусекторни и трансгранични платформи като средство за поощряване на цифровата промяна, с което да се подсигурява софтуерния суверенитет в Европейски Съюз. Инициативата е подкрепена от ЕUROCITIES (ЕВРОГРАДОВЕ) - мрежата на огромните европейски градове, от Европейската комисия, от Европейския комитет на районите и от други “, излиза наяве още от предлагането.

Обсъдени ще бъдат и опциите за кандидатстване на Община Стара Загора с план „ Осигуряване действието на Областен Информационен център Стара Загора през интервала 2022-2023г. “ по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “ по Процедура BG05SFOP001-4.007 с название „ Осигуряване действието на Националната мрежа от Областни Информационни Центрове (2022-2023)г. “, както и Община Стара Загора да кандидатства с планово предложение „ В етносвета на ромите “, финансирано по Резултат 3 „ Подобрена осведоменост за изкуства и просвета на етнически и културни малцинства /фокус върху роми/ “, стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, посредством Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2020.

Старейшините ще дефинира броя на таксиметрови коли, работещи на територията на общината, както и реда и изискванията за систематизиране на общия брой на колите сред превозвачите, както и минимална и оптималната цена за таксиметров транспорт на пасажери за един километър пробег. Според предлагането ще бъде непокътнат броят на жълтите коли на 560.

Ще бъде гласувано провеждането на конкурс за избор на шеф на общинското комерсиално сдружение „ Дентален център – I Стара Загора “ ЕООД. В дневния ред влиза още именуване на улици в кв. „ Кольо Ганчев “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР