Стара Загора. Над 30 културно-образователни инициативи за деца ще гостуват

...
Стара Загора. Над 30 културно-образователни инициативи за деца ще гостуват
Коментари Харесай

Стара Загора: Детски панаир с безплатни работилници гостува в града

Стара Загора. Над 30 културно-образователни начинания за деца ще гостуват на Стара Загора на 29 и 30 юни 2019 година в границите на Детски панаир. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Като постоянно проявата е с вход свободен, с помощта на поддръжката на Община Стара Загора и се осъществя от Фондация Изиарт.
Работилниците ще се организират в двата дни от уикенда сред 10.00 и 18.00 часа в парк „ Пети октомври ”, както и в Регионален исторически музей, където са планувани специално-изработени за случая игри.
Освен обичайните към този момент работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, пръсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – любопитното ателие по цианотайп или фотограма – атрактивна фотографска техника със слънце, както работилница, в която децата ще могат да създадат собствен магнит.
Организаторите са приготвили и атрактивна стратегия за сцената - музика, танци и игри за най-малките, както и в събота преди обяд на откритата сцена в градската градина ще можете да видите зрелище на Бургаски куклен спектакъл. По традиция ще бъде показана и същинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на същински пожарникари.

Детски панаир започва преди осем години и досега са осъществени над 40 събития в над 15 града. Той е първият културен градски фестивал за деца и се е трансформирал в едно от най-очакваните събития за детска публика. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се провеждат креативен ателиета по изкуство, както навън, по този начин и в културни институции (музеи и галерии).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР