Стара Загора. На 4 декември 2019 г. от 18.00 часа

...
Стара Загора. На 4 декември 2019 г. от 18.00 часа
Коментари Харесай

140 рисунки са отличени от конкурса „Моят празник” в Стара Загора

Стара Загора. На 4 декември 2019 година от 18.00 часа в изложбена зала на ул. „ Лубор Байер ” ще се открие галерия с рисунки на участниците в четвъртото издание на Националния конкурс за рисунка „ Моят празник “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Форумът се провежда от Общината и Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР). Целта е да се даде опция за изява на креативните заложби на децата и учениците, както и да се подтиква техният интерес към обичайни, национални, фолклорни и фамилни празници в България.
Тази година за присъединяване в състезанието бяха изпратени над 500 рисунки на деца от цялата страна, разграничени в две възрастови групи. Включиха се представители на 48 учебни заведения и детски градини, 28 школи към Центъра за поддръжка за личностно развиване и 3 профилирани институции от 18 регионални града и 41 обитаеми места от България. От Стара Загора със свои рисунки участваха представители на 14 учебни заведения, три художествени школи и една профилирана институция от град Стара Загора.
След селекция от способеното жури, което дефинира класиралите се, бяха определени 140 рисунки, които ще украсят изложбената зала. Освен оповестените в статута награди, тази година още пет участника ще получат оценки за своето показване. Награда на ЦПЛР град Стара Загора, награди на публичния медиатор на територията на община Стара Загора и млад омбудсман на Млада Загора и Сдружение с нестопанска цел Лайънс клуб „ Августа ”.
Жури в състав: ръководител проф. Марин Добрев и членове: Петър Петров – помощник в ПФ на Тракийски университет, и Зоя Георгиева – художник, разгледаха и оцениха получените рисунки до крайния период по статут 4 ноември 2019 година
Отличените ще получат премиите си след откриването на изложбата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР