Стара Загора. На 16 септември Община Стара Загора ще се

...
Стара Загора. На 16 септември Община Стара Загора ще се
Коментари Харесай

Стара Загора: Рециклират безплатно ненужни мебели от домакинствата в РЦУО – Ракитница, в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно 2017“

Стара Загора. На 16 септември Община Стара Загора ще се включи в акцията „ Да почистим България дружно 2017 “, оповестиха от пресцентъра на Общината . На искащите да вземат участие жители ще бъдат предоставени нужните принадлежности и материали в административните бюра - от 11 до 15 септември, от 8:30 часа до 17:30 часа, а в самия ден 16 септември - от 8,30 до 15,30 часа. Предвидените за разчистване места на територията на общината са по желание на жителите - междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки.
Община Стара Загора е осигурила 10 000 полиетиленови чувала и 10 000 чифта ръкавици за еднократна приложимост. От компанията сътрудник „ Ате слой “ ООД са предоставени 20 000 полиетиленови чувала за събиране на боклуци.
Асоциацията на еколозите в общините в България (АСЕКОБ) е предоставила 300 полиетиленови чувала и 300 чифта ръкавици за еднократна приложимост, а организацията за оползотворяване на боклуци от опаковки, която обслужва системата за разделно събиране на боклуци от опаковки и рециклируеми материали на Община Стара Загора, „ ЕКОКОЛЕКТ “ АД, дава 300 цветни полиетиленови чувала (200 бр. жълти и 100 бр. зелени), за разделно събиране на боклуци.
На 15 септември от 14.00 часа чиновниците на общинската администрация в Стара Загора също ще се включат в акцията. Те ще почистват терени в парк „ М. М. Кусев “ и парк „ Загорка “.
През интервала от 16 до 17 септември достъпът до депото на „ Регионален център за ръководство на отпадъците – Стара Загора “, в землището на с. Ракитница, ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на самодейността боклуци, включително за частни транспортни средства.
Гражданите могат със личен превоз да извозват независимо и предават през този интервал за преработване едрогабаритни боклуци от семействата – шкафове, дрешници, кревати, включително матраци, дивани, фотьойли и други.) в РЦУО – Ракитница.
По време на акцията, през дните от 16 до 17 септември, операторът на депото Консорциум „ РСУО Стара Загора “ ще приема за депониране събраните от жителите боклуци безплатно и ще ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР