Стара Загора. Международна конференция Жените на Балканите в следващите 100“

...
Стара Загора. Международна конференция Жените на Балканите в следващите 100“
Коментари Харесай

Стара Загора: В града ще се проведе международна конференция „Жените на Балканите в следващите 100“

Стара Загора. Международна конференция „ Жените на Балканите в идващите 100 “ ще се организира на 23 март 2019 година от 9.30 часа в зала „ Петко Славейков “ в Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Форумът се провежда от Сдружение с нестопанска цел Оперативна програма „ Ареа 05 Дистрикт 30 Зонта Интернешънъл “ в партньорство с Община Стара Загора.
„ Конференцията е част от тържествената стратегия за честванията във връзка 100 години от основаването на Зонта интернешънъл. Благодарим на Община Стара Загора, която поддържа самодейностите ни от доста години “, сподели Донка Петкова, шеф на Ареа 05 Дистрикт 30 Зонта интернешънъл. По думите ѝ Зонта интернешънъл е водеща международна организация от експерти, които се борят за правата на дамите, за опцията им да реализират своя цялостен капацитет, както и да имат достъп до всички запаси и са показани наедно с мъжете във високи властови позиции.
Участниците в конференцията в Стара Загора ще обсъдят тематиките за икономическата самостоятелност и професионална реализацията на дамите на Балканите и у нас. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще приказва за дамите водачи във века на недостиг на водачи, а зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова за качественото обучение за всяка жена приоритет или не съгласно обичайните правила и фамилни полезности.
Министърът на правораздаването Цецка Цачева ще запознае присъстващите с провокации и положителни практики в битката с домашното принуждение, а евродепутатът Ева Майдел посредством видео послание ще показа политиките и тактиките на Европейския съюз за развиване на женското предприемачество в района на Балканите.
Комисар Явор Колев от ГДБОП ще приказва за кибер закононарушенията против дами и момичета-новите форми на принуждение, а депутатът Маноил Манев за дамите жертви на трафик на хора.
Ще се дискутират и тематиките свързани с ранните бракове в циганската общественост, предпоставки и правна наредба за издигане обществения статус на дамите.
„ След конференцията ще излезем с заключителен документ, който ще изпратим до Народното събрание. В него ще има рекомендации за законодателни промени за предварителна защита на домашното принуждение, както и за създаване на спешни центрове във всяка точка у нас “, разяснява Яна Генчева, ръководител на Дистрикт 30 комитета за честване на 100 години Зонта интернешънъл.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР