Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави децата,

...
Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави децата,
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров поздрави децата, лишени от родителска грижа, които празнуват имен ден на Голяма Богородица

Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави децата, които са лишени от родителска грижа, празнуващи имен ден на 15 август. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . На Голяма Богородица, както е прочут днешният празник, означават имен ден общо осем от възпитаниците на Центровете за настаняване от фамилен вид и домовете „ Българка “, „ Теофано Попова “ и „ Мария Терезия “.
Сърдечни пожелания за здраве и шанс насочиха ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков и ръководителят на ПК по спорт и юношески действия Николай Диков към Мария от ЦНСТДБУ в квартал „ Зора “. Гостите на къщичката бяха посрещнати с пита самун и мед от именичката и шеф на услугата Нели Баджакова. Почти 12-годишната Мария, която е част от баскетболен клуб „ Берое “, благодари за изненадата и дружно с останалите тринадесет деца продължиха отбелязването на празника с лакомства и доста въодушевление.
Малко преди този момент във връзка Успение Богородично бе осветлен и раздаден курбан за здраве в храмовете „ Св. Паисий Хилендарски “ и „ Свето Въведение Богородично “ от отец Йордан Карагеоргиев. Приготвянето и раздаването на обредното ядене се случи в обществената кухня към църквата в кв. „ Зора “. Инициативата за благородното дело бе на управлението и членовете на Ротари клуб „ Берое “. Гости на празника бяха още заместител регионалните шефове Димитър Драчев и Красимир Червилов, както и десетки жители.
Отец Йордан благодари на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за поддръжката, която получават положителните каузи инициирани в името на старозагорци. „ Вярвам, че с помощ от всички, които през днешния ден сте тук, както и на всички енориаши, ще успеем да осъществяваме и друга концепция – създаване на още един храм в кв. „ Зора “, който да засвидетелства почитание към историята на Стара Загора и премеждията, които е преживявала, само че оживяла поради откровената религия на хората си “, сподели отец Йордан. По време на събитието стана ясно, че се върви към реализиране на още една благотворителна самодейност – основаване на ново място, което да дава заслон на нуждаещи се и намиращо се наоколо до храм „ Свето Въведение Богородично “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР