Стара Загора. Изминалата 2018 година бе трудна, но успешна за

...
Стара Загора. Изминалата 2018 година бе трудна, но успешна за
Коментари Харесай

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: Следващата година ще заложим на нови проекти

Стара Загора. Изминалата 2018 година бе сложна, само че сполучлива за Общината. Придвижихме значими и тежки планове, те вървят добре. Успяхме да пуснем и вероятността за идната година. Това сподели през днешния ден кметът Живко Тодоров на последната си за тази година среща с публицисти, оповестиха от пресцентъра на Общината . На нея участваха още Таньо Брайков, ръководител на Общинския съвет, зам.-кметовете Красимира Чахова и Янчо Калоянов, както и секретарят на Общината Делян Иванов.
Живко Тодоров уточни, че най-важните планове, които ще се осъществят следващата година, са за инфраструктурата в кв. „ Самара 1 “ на стойност 5.2 млн. лева, разширението на новия парк „ Артилерийски “ за 5 млн. лева, от които 1.5 млн. общински средства и 3.5 млн. лева държавни. Ще се осъществя планът за възобновяване на Руския пазар, за Летния спектакъл, търси се финансиране за Станционната градина. Предстои и обновяването на зоопарка и превръщането му в съвременна европейска атракция. Кметът заяви, че в зоопарка към този момент живее бял тигър, единствен в България, взет гратис от различен зоокът, който е огромна атракция за децата.
Приоритет ще бъде и откриването на Дом „ Литературна Стара Загора “. Общината ще стартира процедура за оповестяване къщата на Веселин Ханчев за монумент на културата от локално значение, ще бъде изработен оглед и на всички остарели къщи в Стара Загора, които биха могли да бъдат предпазени.
По рекомендация на Камарата на архитектите, на мястото на Стария съвет ще има дребна социална постройка за административни потребности, осведоми още Живко Тодоров. Архитектите не са се съгласили да има гол площад там и от Общината са се съобразили с тяхното мнение. Сградата на Първо главно учебно заведение отново ще се употребява с просветителна цел.
Около 100 млн. лева ще е рамката на общинския бюджет за 2019 година, главен акцент в него е инфраструктурата. Няма да се подвигат локалните налози и такси, ще бъде изменен единствено данъкът за автомобил поради новото законодателство, само че са планувани най-ниските стойности.
" През миналата година Общинският съвет в Стара Загора е провел 11 съвещания, на които са взети 708 значими решения ", заяви ръководителят Тоньо Брайков. По думите му работата на локалните старейшини е добра, а връзката с другите институции съвършена. В Административния съд са заведени 78 каузи против решения на Общинския съвет, от които 45 са прекъснати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР