Стара Загора. Искам да благодаря, че риск за самите Вас,

...
Стара Загора. Искам да благодаря, че риск за самите Вас,
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров награди полицаи, проявили професионализъм и хладнокръвие при залавянето на опасен младеж

Стара Загора. Искам да благодаря, че риск за самите Вас, сте съумели да неутрализирате и задържите буйстващ мъж, и сте запазили живота и здравето на хората от рейса. Ние постоянно стоим зад Вас и ще оказваме помощ с каквото можем, сподели кметът Живко Тодоров пред четирима чиновници на реда от Първо ръководство „ Полиция “ в Стара Загора, които демонстрираха професионализъм и самообладание при залавянето на рисков юноша. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . „ Уважаваме Вашия труд, с помощта на Вас се пази публичния ред “, добави кметът.
Инцидентът стана на 17 декември т. година „ Работехме като пътен патрул на пътя от Стара Загора за Нова Загора. Около 16.40 часа получихме сигнал, че мъж е счупил стъклото на рейс и е скочил на пътя “, описа младши полицейски контрольор Димо Димов. Заедно с сътрудниците си Мирчо Мирев и Тодор Кръстев отишли на мястото. Не знаели, че мъжът е нападателен и има нож. Автобусът пътувал по линия София-Сливен. 25-годишният юноша на първо време влезнал в спор с пасажер от рейса. Шофьорът понижил и спрял край пътя, а стюардесата се обадила на телефон 112. Тогава младежът разрушил задното стъкло на рейса с чукчето към него и скочил на пътя. Като видял служителите на реда хукнал по платното, след това минал в насрещното. Униформените съумели да го заловен за якето и го съборили. Младежът обаче почнал да ги рита, извадил нож и ранил двама от тях. Колегата им съумял да счупи острието на ножа и да предотврати по-големи пакости. Сложили му белезниците и го обезвредили. Полицаите описаха още, че говорел несвързано, бил извънредно жилест и нападателен.
„ На 17 против 18 декември бяхме дежурни в Центъра за незабавна помощ. Докараха младежа, бяха му дали медикаменти, водихме го два пъти на рентген. Беше с белезници, само че не спираше да ни рита “, изясни старши служител на реда Петър Бойчев. Около двадесет минути след среднощ трябвало да го заведат на скенер. Младежът се изправил от количката и скочил с тил през прозореца от втория етаж. „ Веднага скочих след него и добре, че се приземих на краката си. Той си беше глътнал езика, съумях да го извадя, с цел да диша “, показа още Бойчев.
За проявен висок професионализъм, предвидливост и мъжество Община Стара Загора връчва парична премия от 3000 лева на всеки от служителите на реда, разгласи Живко Тодоров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР