Стара Загора е в очакване на едно от най-грандиозните събития

...
Стара Загора е в очакване на едно от най-грандиозните събития
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Кметът на Стара Загора Живко Тодоров разкри голямата тайна около привличането на Стоичков!

Стара Загора е в очакване на едно от най-грандиозните събития в историята си. На 20 септември в Града на липите ще излязат дриймтийма на славната Барселона на великия Христо Стоичков и тим, формиран от негови другари. По този мотив БЛИЦ потърси за коментар кмета и главен уредник на проявата Живко Тодоров. Ето по какъв начин той отговори на въпросите на Ивайло Крачунов. - Г-н Тодоров, по какъв начин успяхте да убедите Христо Стоичков да провежда мач сред звездите на " Барселона " и негови другари в Стара Загора?
- С Христо Стоичков се запознахме след гостуването на водения от него " Литекс " в Стара Загора преди няколко години. След мача се видяхме и разговаряхме. Христо беше доста впечатлен от уважителния метод, по който публиката в Стара Загора се отнесе към него - тя го аплодираше.

За хората от града, а и от доста български градове, той си е един футболен господ!


Националният тим реализира най-големите си триумфи по негово време. Всеки се радваше на головете и играта му. Стоичков е един същински водач.

Малцина знаят, че Хросто е изкарал казармата в Стара Загора. Самият той не крие сантиментите си към града, от който е тръгнал.

На срещата ни преди няколко дни в града беше дошъл и ротния му пълководец. Стоичков има доста другари в Стара Загора.

Именно неговата обич към града го доведоха тук за събитието, което приготвяме дружно на 20 септември.

Той знае, че Стара Загора е футболен град. Спомняте си, че през 2015 година ние направихме връх по посещаемост по време на семейството на европейското състезание за юноши.

- Още от в този момент има голям интерес към паметното събитие. Кога очаквате билетите да бъдат изцяло разпродадени?
- Очакваме 15 000 фенове да бъдат на стадиона. Това е и неговия цялостен потенциал. Като виждам темпото, с което върви продажбата на билети, считам, че до няколко седмици те ще бъдат осъществени.

Лично аз не съм очаквал толкоз бързо да се изчерпят билетите. Интересът към " Барселона " на Стоичков е извънредно огромен. Според мен на 20 септември ще стане същински футболен празник. За това каним хората да участват на стадиона. Искаме да покажем едно огромно почитание на Христо и представителите на неговото потомство, които са ни радвали толкоз дълги години.

Събитието ще вдъхне убеденост и на младите футболисти, които в този момент се построяват. Те би трябвало да видят положителния образец на Стоичков.

- Стоичков издаде част от имената на звездите, които ще дойдат в Стара Загора. Открехнете още малко завесата.
- Капитанът от дрийм тийма на Барса сигурно ще бъде на стадиона, само че този път ще е в ролята на негов треньор. Потвърдили са присъединяване си също и Серхи, Жули, Ферер, Надал, Салинас и още ред звезди от тима.

Очакваме и някои от легендите на българския футбол. Със сигурност ще участва Красимир Балъков. Поканени са и момчетата от златното потомство от 1994 година, както и по-млади техни наследници.

Убеден съм, че ще стане същински футболен празник в Стара Загора. Градът се намира в центъра на България и каним хора от всякъде за събитието на 20 септември, с цел да му се насладят. Хората го заслужават.

- Ще поканите ли и премиера Борисов?
- Разбира се. Той постоянно е добре пристигнал в Стара Загора.

Борисов е направил най-вече за футбола в града през последните 27-28 години.

Преди години " Берое " имаше проблеми с базата, само че в този момент има прелестна спортна инфраструктура и сигурност. Всичко това се дължи на премиера Борисов.

Негова е заслугата и за създаване на съвременни спортни бази в цялата страна. Виждаме стадионите в Русе, Велико Търново и " Тича " във Варна, който в този момент се доизгражда. Бургас също има прелестен стадион.

Базите в София също са на доста положително равнище. Дай Боже и в Пловдив да бъде издигнат нов стадион.

Борисов постави доста старания в цялата страна, с цел да се обновят спортните уреди.

- Община Стара Загора във Ваше лице оказва помощ доста на " Берое ". Какви са задачите пред тима през този сезон?
- Целта на " Берое " през тази година ще е да се бори за присъединяване в европейските клубни шампионати.

Томаш е един млад и перспективен треньор, който има задоволителен взор върху българския футбол. Мисля, че с него отпред и със селекцията, която е в ход, " Берое " ще се класира за Европа.

На Томаш малко не му доближи да класира " Верея " за европейските шампионати. Пожелавам му с " Берое " да го направи " и по този метод да покажем, че имаме положителни млади треньори, които да развиват футбола в България.

Интервю на Ивайло Крачунов
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР