Стара Загора. Дисциплинарно уволненият преди време директор на Регионалния исторически

...
Стара Загора. Дисциплинарно уволненият преди време директор на Регионалния исторически
Коментари Харесай

Стара Загора: Назначиха и освободиха възстановения от съда директор на Регионалния исторически музей Ангел Динев

Стара Загора. Дисциплинарно уволненият преди време шеф на Регионалния исторически музей в Стара Загора Ангел Динев, който бе възобновен на работа с решение на Върховен касационен съд в края на юли, получи заповед от кмета на града Живко Тодоров за назначение на управителния пост. Връчена му бе и заповед за освобождение заради липса на качества за дейно осъществяване на предоставената му работа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
По мотив решението на Върховен касационен съд, музейните служащи и членовете на двата синдиката в писмо от 08.08.2018 година, до кмета на Община Стара Загора, упрекнаха Динев в липса на управнически качества и авторитарност. Според тях, връщането му като шеф би компрометирало работата на музея.
След извършените срещи с Ангел Динев, със чиновниците в музея и синдикалните организации на КНСБ и Регионалния синдикален съюз, кметът Живко Тодоров издаде заповедта за преустановяване на трудовия му контракт.
В нея се споделя, че „ Като настоящ шеф на РИМ господин Динев е наложил властнически жанр на ръководство, несъответстващ с правилата за работа с хората и със експертите от музея. С дейностите си е основал среда на боязън у подчинените си, негативизъм и невъзможна за работа професионална среда. В държанието и отношението си към подчинените си е безпардонен и недодялан, което поражда боязън у музейните чиновници. Еднолично, без потребление на опциите за разговор със чиновниците, конфронтира опциите за действителен обществен разговор при взимане на решения, свързани с възнагражденията на чиновниците и синдикалните ръководители. Неприемливи в тази връзка са персоналните качества господин Динев, които не му дават опция съответно да извършва длъжността началник на музейната институция. “
Като шеф, кметът приема, че откритите в този смисъл качества на Динев изпълват наличието на правната норма на член 328, ал.1, т. 5 от Кодекса на труда за липса на качества у служителя за дейно осъществяване на предоставената му работа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР