Стара Загора. Децата от 3 в“ клас при Второ

...
Стара Загора. Децата от 3  в“ клас при Второ
Коментари Харесай

Стара Загора: Деца от Второ Основно училище „П. Р. Славейков“ написаха книга за българчетата в чужбина

Стара Загора. Децата от 3 „ в “ клас при Второ Основно учебно заведение „ П. Р. Славейков “ в Стара Загора написаха книга, предопределена за децата, които порастват и живеят отвън рамките на Родината ни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Книгата е подарък за техните връстници и сънародници, които живеят в чужбина.
„ Тази книга е крилата жар-птица. В нея всеки ред е обич. Любов към България, забелязана през очите и претърпяна в сърцата на 26 девойки и момчета. Разказите за разнообразни краища на Родината са написани от девет-десет годишни деца, само че всяка дума е подбудена от сърцата им, тъй като те учат с страхопочитание и обич родния език, историята и природата ѝ освен в класната стая, само че и пътувайки във всяко кътче на най-древната страна в Европа “, изяснява техният преподавател Соня Рачева. По думите ѝ, напъните са ориентирани към реализиране на контакти с български учебни заведения и български учители в чужбина, с цел да може посредством тях книгата да доближи до повече българчета отвън Родината ни.
Книгата „ България живее в мен “ е богато илюстрирана със фотоси от персоналните архиви на децата и техните фамилии. Тя ще бъде показана на 26 март 2018 година от 18.30 ч. в залата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ в Стара Загора. Издава се с поддръжката на Сдружение с нестопанска цел „ Пътуващите книги на Стара Загора “.
„ С тази книга желаеме да разкажем за България, за красивите естествени обекти, културни и исторически забележителности, видени през очите на нейните деца. Искаме да възродим интереса на децата и сънародниците ни отвън България, желанието им да поддържат живи връзките със своите другари, близки, със своите сънародници от страната, желаеме да поддържаме пламъка на родолюбието, което всеки носи в душата си! Тези хора са българи, посланици на страната ни – те основават облика и настройката и на останалия свят към България. Нека протегнем ръце и съграждаме мостове, тъй като когато сме дружно, сме мощни! “, приканват уредниците на събитието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР