Стара Загора. 1 350 са първокласниците в училищата в общината.

...
Стара Загора. 1 350 са първокласниците в училищата в общината.
Коментари Харесай

Стара Загора: 1 350 са първокласниците в училищата в общината

Стара Загора. 1 350 са първокласниците в учебните заведения в общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . В 62 паралелки в 28 общински учебни заведения ще се образоват първокласниците през образователната 2019/2020 година Най-много са те в Пето главно учебно заведение „ Митьо Станев “, Четвърто главно учебно заведение „ Кирил Христов “, Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “ и Второ главно учебно заведение „ П. Р. Славейков “.
Трескаво се приготвят класните стаи за първия образователен ден. Пакети с нови учебници и тетрадки чакат най-малките възпитаници.
И тази година Община Стара Загора ще зарадва с подарък децата. Те ще получат брошура с обичаното на генерации българи стихотворение на Леда Милева „ Зайченцето бяло “. Във всяка брошура има и обръщение от Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора. В него се споделя: „ Скъпи, първокласнико, през днешния ден ти за пръв път, обезпокоен и разчувствуван, прекрачваш прага на твоето училище…. Пътят ще е дълъг, само че в него няма да си самичък, тъй като до теб ще върви твоят преподавател. Пожелавам ти от сърце твоят нов път да е прелъстителен и кондензиран с завършения, а дните в учебно заведение потребни, приятни и осъществяване с незабравими страсти! “.
Футболен клуб „ Берое “ обичайно също подарява красиви тетрадки на първокласниците.
Над 14 500 са учениците, които ще се образоват в старозагорските учебни заведения тази година. В актуализирани здания ще влязат учениците от Средно учебно заведение „ Иван Вазов “ и Девето главно учебно заведение „ Веселин Ханчев “. През тази образователна година ще бъдат ремонтирани още две учебни заведения – Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Лубор Байер ” и Професионалната гимназия по електротехника.
„ Скъпи възпитаници, дано това да бъде една сполучлива нова образователна година, която да Ви даде нови познания и триумфи, нови другарства и забавни занимания. Вярвайте в силата на науката, тъй като тя трансформира актуалния свят! Вярвайте в себе си и работете настойчиво за осъществяване на фантазиите си!
Уважаеми учители, продължавайте все по този начин неуморно да пазите духа на просвещението. Приемете най-искрени пожелания за здраве, мощ на духа и воля за нови триумфи. С професионализъм, комбиниран с мъдрост, добрина и самообладание, не спирайте да отстоявате духовността “, пожелава в поздравлението си кметът Живко Тодоров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР