Стъпка след стъпка ние създаваме нашия съвместен живот. И макар

...
Стъпка след стъпка ние създаваме нашия съвместен живот. И макар
Коментари Харесай

5 съвременни модела на брачен съюз. Кой е вашият?

Стъпка след стъпка ние сътворяваме нашия взаимен живот. И въпреки че връзките в партньорството постоянно са неповторими, всяко едно семейство може да се отнесе към избран вид, счита социологът Жан Келерхал. Опитайте се да припознаете своето семейство в един от тях.

Жан Келерхал, един от създателите на това проучване, споделя: “ Може да се твърди, че е пристигнал краят на общоприетия модел на брака. В днешно време на напред във времето в двойката излизат творчеството и характерността.

Как се избира моделът, върху чиято база се градят взаимоотношенията в брачния съюз? “Отговорът на този въпрос зависи от възрастта на сътрудниците, от това с какво се занимават, от тяхното обществено обграждане.



















.



.




Кой от петте брачни съюзи е най-близо до идеала, до формулата на щастието? Жан Келерхал отбелязва: “Всеки жанр има своите минуси и плюсове . И въпреки че нито един от тях не подсигурява стремежи от всички резултат – цялостното благоденствие в фамилията, някои модели на връзки, по мнението на допитаните, носят повече задоволство от други. ”

Семейството-съмишленици заема първото място в класациите. Именно в този съюз усещаме цялата мощ на любовта, уважението и поддръжката на колегата, получаваме повече наслада от взаимния живот и общите планове. Докато в фамилията на паралелните светове ситуацията от време на време придобива злокобен нюанс. Ние елементарно излизаме отвън себе си, упрекваме или (което не е по-добре) пренебрегваме другия. В семейството-крепост и семейството-пашкул небето също не постоянно е безоблачно, само че като цяло там се усещаме изцяло задоволени.

Що се отнася до семейството-сдружение , най-разпространеният напоследък модел, тук обстановката неведнъж се получава много спорна. “От една страна, единствено в този сватбен съюз най-пълно се признават автономността и правото на персонален живот на колегата, което дава големи благоприятни условия за личностно развиване . От друга, всеки слага на напред във времето своите лични ползи, което води до непрекъснати кавги и от време на време – до бракоразвод. Което е изцяло явно, защото главният принцип на фамилията съдружие е – “ тръгвай си или се съревновавай . ”

И по този начин, през днешния ден излиза наяве, че триумфът на съпружеското “предприятие ” зависи не толкоз от неговата форма, колкото от наличието му. С други думи, какъвто и да е вашият жанр, би трябвало да желаете и да сте в положение да преодолявате всички тествания ЗАЕДНО .

Увеличаването на броя на разводите, свободните връзки в фамилията, разпадащите се и още веднъж създавани съюзи – всичко това навежда на мисълта, че всяка любовна история е ефимерна. “Общата наклонност може да ни накара да сме нащрек – допуска Жан Келерхал. – Ние към този момент не знаем доколко може да се раздаваме в фамилните отоншения, с цел да не останем в следствие с нищо налице. Преди да преминем към по-дълбоко равнище на доверие, ние усърдно претегляме всички за и срещу, уговаряме своите права, отговорности, приноса на всеки от сътрудниците в общото начинание. Случва се непотребната пердпазливост да убие връзките още в зародиш ”.

Да, през днешния ден взаимният живот е станал нелеко премеждие, само че това не значи, че триумфът в него е неосъществим. Ако несъмнено, поставяме старания да стигнем до него дружно.

Източник

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР