Стъпка по стъпка, ден подир ден, ние променяме и накрая

...
Стъпка по стъпка, ден подир ден, ние променяме и накрая
Коментари Харесай

Протестите: Ден 84 - Европейският съюз вече знае какво е да нямаш доверие в държавата си

" Стъпка по стъпка, ден след ден, ние променяме и най-после ще имаме правова страна и най-сетне ще получим почтени избори без Борисов, без Цветанов, ще имат опция и българите в чужбина да гласоподават ". Това съобщи юрист Николай Хаджигенов от „ ” по време на 84-я ден на антиправителствен митинг в столицата, съобщи БГНЕС.
Протестът в така наречен " Триъгълник на властта ” протича умерено. От трибуната се изричат ораторите. Хората са безапелационни, че и в мраз, и в зной, и през деня, и нощем ще са на площада до момента в който не получат оставката на Бойко Борисов, оставката на цялото държавно управление, оставката на основния прокурор Иван Гешев и незабавното осъществяване на предварителни почтени избори.
 Протестът: Ден 83 - Оставка и за Валери Симеонов! (ВИДЕО) Протестът: Ден 83 - Оставка и за Валери Симеонов! (ВИДЕО)
На 83-я ден от антиправителствените митинги недоволните жители още веднъж се събраха в триъгълника на властта – сред Министерския...
Основна тематика довечера е отчета на Европейската комисия за върховенството на закона в страните членки на Европейския съюз. Проф. Венцислав Минеков го дефинира като здрав пестник от Брюксел. Отворихме, скъпи другари, и другото око на Европа. В събота ще им отпушим и ушите, съобщи проф. Минеков.
" Постигнахме още нещо нечувано до момента – постигнахме институционална поддръжка в лицето на президента, поддръжка от европейски институции, от обособени евродепутати ", акцентира юрист Хаджигенов.
" В понеделник ще прочетем още ужасяващи неща – неща, които ще впечатлят дълго време глухите европейци. Най-положително на отчета е споменаването на нашия митинг. Заради митинга отворихме очите на света. Благодаря ви и им пожелайте оставка ", заключи проф. Велислав Минеков.
Минчо Спасов заяви телефонния номер на Бойко Борисов и прикани присъстващите на площада да запишат номера и ги посъветва всякога, когато решат да употребяват метрото да му се обаждат и да го питат дали може, по повеля на госпожа Караянчева. " Моля ви, да бъдем възпитани, да не бъдем като тях ", прикани Спасов протестиращите. Спасов заяви, че Георги Софкин е бил викан в НСБОП, в отдел „ Тежки закононарушения и убийства ” на разпит, тъй като пуснал обидни думи – от сорта „ че ще му счупи главата ”, на телефонния номер на премиера. " Така че скъпи другари, когато се обаждате и изпращате sms-и на този телефон, бъдете учтиви, значимото е да не стопира да звъни. Аз съм сигурен, че ще си го смени скоро ", сподели още Минчо Спасов.
 Протест под надпис Истина за боклук пред редакцията на ПИК, посрещна ги контра-демонстрация (ВИДЕО) Протест под надпис " Истина за боклук " пред редакцията на ПИК, посрещна ги контра-демонстрация (ВИДЕО)
В 83-тия ден на гражданско неодобрение съдружие " БОЕЦ " провежда акция под надпис " Истина за боклук ". Протестиращи против правителствот...
Той приветства и позицията на Съюза на съдиите в България, които разпространиха по-рано декларация към Висш съдебен съвет с искане за оценка на обществено известни обстоятелства по отношение на активността на основния прокурор и за обсъждане на решение за започване на процедура за предварително освобождение на Иван Гешев. " Оставката на Борисов и Гешев ще изтрие най-малко част от срама върху Република България ", заключи Минчо Спасов. Две минути след 21 часа митингът завърши с химна на републиката и обичайното шествие към Орлов мост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР