Станислав Анастасов, заместник-председател на ДПС, народен представител в 47 НС,

...
Станислав Анастасов, заместник-председател на ДПС, народен представител в 47 НС,
Коментари Харесай

Беновска пита: Станислав Анастасов: ДПС и ГЕРБ - обединяване за излизане от кризите - съгласен съм с Рашидов



Станислав Анастасов, заместник-председател на Движение за права и свободи, депутат в 47 Народно събрание, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във, в и по Радио К2 на 93.9MHz на 26-ти март 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Вежди Рашидов - коалиция ГЕРБ - ДПС; Срещата на Кирил Петков с Урсула фон дер Лайен

Беновска показа, че е желала да стартира диалога със Станислав Анастасов по различен метод, само че означи, че Вежди Рашидов е бил неин събеседник преди Станислав Анастасов и от персона, която се е противопоставяла на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и човек, който постоянно е подлагал на критика Движение за права и свободи, в този момент декларира - за какво да не е допустима коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. “Вие гледахте през стъклената бариера, видях раздвижване у Вас. Хващам Ви на секундата. Не сте го съветвали евентуално това в партията или към този момент водите диалози - може ли да има коалиция ГЕРБ-ДПС? ” попита водещата. Станислав Анастасов отговори, че деликатно е слушал Вежди Рашидов, с който Движение за права и свободи е имало комплицирани връзки през годините. “Той приказва за политики. Г-н Рашидов е прав, че когато има голям брой рецесии, когато има война, когато има икономическа, обществена, енергийна, инфлационна, здравна рецесия, тогава една страна би трябвало да активизира максимума от политическия капацитет, който има, с цел да може да премине през тези сложни времена. Аз се веселя, че той не приказва толкоз за ДПС-ГЕРБ - той приказва за политики, а тези политики сега в действителност отсъстват от ръководството. Управлението, което, за жалост, се отъждествява с двама души - Кирил Петков и Асен Василев. Те сякаш нямат никаква сензитивност към проблемите на дребния човек, а това е ужасно, тъй като дребният човек обеднява. Трябва да регистрират българинът какви проблеми има, а те не го вършат ” разяснява Анастасов. Той акцентира, че увеличението на минималната работна заплата единствено усилва осигуровките на българите и изяжда приходите им, инфлацията върви нагоре, горивата вървят нагоре и в това време се следят солови изяви на двама души, които в последно време стартират да се разминават между тях.

Беновска означи, че Кирил Петков през вчерашния ден си е направил селфи с Урсула фон дер Лайен по юношески. Анастасов разяснява, че това е готино, само че има особености - проектът е утвърден на техническо равнище и е учудващо, че ръководителят на Европейска комисия се занимава с техническо утвърждение на проекти. “Комисията доста не обича да приказват от нейно има и подхващат дейности, когато някой си го разреши, тъй че когато слагаме каруцата пред коня стават избрани механически усложнения в техническото утвърждение. Това са институции, това не са другари, съученици от учебното заведение. Това са съществени хора, които имат съществени позиции и съставляват институции и е добре Петков и Василев да го схванат. Там пресантимантът не работи ” акцентира заместник-председателят Движение за права и свободи.

Тениска Харвард

Беновска подари новия подарък на предаването - тениска Харвард - който е настоящ на харвардските ученици. “Никой закон не може да бъде над законите на страната и над правовия ред ” сподели Анастасов и показа, че може да я облече на трибуната, само че се надява да не се постанова да се майтапят със закона, както все по-често някои хора го вършат.

Златните паспорти

Беновска разяснява, че една от тематиките на Движение за права и свободи - ликвидирането на “златните ” паспорти - доста мъчно е предходна, само че е реализиран непълен триумф в пленарната зала. Анастасов съобщи, че Европейска комисия и Екологичен потенциал към момента изискват някои работи да бъдат свършени. Водещата означи, че Движение за права и свободи са подали сигнал до прокуратурата и едно изявление на Кирил Петков за “Беновска пита ” е отчетливо доказателство за това, което се случва.

Кирил Петков: Корумпираните ще дам на прокуратурата, „ златните паспорти “ махаме, Стамен Янев – всеки ще бъде разследван

Министър-председателят на Република България Кирил Петков дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на конференция в Белград от 8-ми февруари 2022 година, излъчена непосредствено във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz.
Илиана Беновска: Ще се явите ли, господин Петков, в прокуратурата и обмисляте ли дали не влизате в един много низък юридически капан - Вашите показания, пояснения или както щете ги наречете да бъдат в действителност една основа основният прокурор да свърши работата, която Вие му вменявате, че не я прави?

Кирил Петков: Това, което сега аз изготвям, е тъкмо този лист от лица, които всички ние като българи от доста време приказваме, че има риск да бъдат евентуалните аргументи за това, че сме с големи равнища на корупция, че България не е транспарантна стопанска система. Така че този лист ще бъде импортиран от мен. Хубавото е, че той не е някакъв скришен лист, лист - ние ги знаем! Реално аз дори ще дам медийните изявления, свързани с всяко едно лице.

Илиана Беновска: Нещо сте чели от телефона?

Кирил Петков: И доста бих се радвал, ще бъде внесе този лист с хора със публикациите, които поддържат тази информация. И оттук насетне би трябвало ясно да стартираме да приказваме за какво и по какъв начин прокуратурата до този миг не е била настояща в цялостния смисъл на думата и за какво и по какъв начин всички тези изявления социална информация не е била разследвана. Аз през вчерашния ден ги споделих ясно част от хората, част от информацията. Като най-ясен образец, имаме явен факт, че имаме фотография с кюлчета и пачки, имаме явен факт, че Борисов отговори, че има Мата Хари, знае коя е. Някак си прокуратурата в никакъв случай не попита коя е тази дама, тя ли е донесла пачките и кюлчетата, или те са си били там. Всички останали неща, които споделих, ще увелича листа с цялата информация, в този момент през днешния ден я събираме. Прокуратурата оттук насетне има два избора - единият е да се изяснява за какво ние не е свършила до този миг, а другият е да се задейства.

Илиана Беновска: За „ златните паспорти " забъркан ли сте със Стамен Янев, Ваш юрист, шеф при Вас на дирекция, заместител и по този начин нататък в банката, в някаква „ златна спекулация ", обвързвана с Китай и китайски служби?

Кирил Петков: За „ златните паспорти " е доста чудноват случая. Първо желая да кажа, че аз, като министър на стопанската система, незабавно, когато разбрах, че има такава скица, сложих като отговорник заместник-министъра да гледа какво се случва. Второ, никой не ми е юрист...

Илиана Беновска: Кой заместител, Стамен Янев?

Кирил Петков: Калина Константинова! И тя стартира да работи с правораздаването, с цел да се разнищят тези неща. Второ, доста ясно желая да кажа, че макар че Движение за права и свободи в този момент си прави някакви реклами по тази тематика, ние, обединението бяхме първите, които вкарахме проектозакон в Министерски съвет, който към този момент е минал през комисия и аз персонално дадох обещание на всички мои срещи и в Европейска комисия, и другаде, че тези златни паспорти ще бъдат завършени. Така че освен е смешно, че партията, която за последните 4 години не сподели нито дума по тематиката за „ златните паспорти ", а ето в този момент, когато ние внесохме законопроект в Народното събрание, внезапно станаха „ революционерите " за унищожаване на „ златните паспорти ". Това е просто образец на политически пиар, аз не им обръщам внимание.

Илиана Беновска: Все отново Стамен Янев се е занимавал години наред с това, Вие знаехте ли?

Кирил Петков: Аз това, което съм споделил, е, че във всеки случай, в който има лица, които не са си свършили работата, това не знам дали е реалност тъкмо за него, би трябвало да бъде разследван. Оттук нататък няма човек, който да не е...

Илиана Беновска: Не, той е правил работа!

Кирил Петков: Да, само че е значимо да се каже, че това ни беше един от целите по време на служебното държавно управление, ние го разнищихме, един от първите законопроекти, които сме вкарали и това, че Движение за права и свободи внезапно се разсъни по тази тематика след доста години и се пробва да я оглави, ми се коства доста чудноват факт. Особено когато множеството от тези „ златни паспорти " са били, когато те бяха в Народното събрание. Къде бяха, за какво не внесоха подобен законопроект, за какво не повдигнаха публичното мнение през всичките тези години? Изведнъж идва нашето държавно управление, споделяме, че това е една от основните тематики и те да яхнат вълната. Разбирам, пробват се да се включат, че и те са част от смяната. Но не става единствено с реторика. Трябва да има същинско желание. Има доста други неща, които, в случай че те желаят да трансформират България, би трябвало да стартират да мислят. И в този момент не е най-хитрата тактика просто да наблюдават ние какво вършим и да се пробват да вършат пиар. Това не е работещо, дейностите са значими!

Беновска подсети, че се е раздавало българско поданство на кг, преминаващо през една адвокатска адвокатска фирма, 1 милион и 1 лв. са се превъртали и са легитимирали капиталовите планове на разнообразни хора, държавни скъпи бумаги, които са били залагани в една избрана банка, след което са били освобождавани и задачата на Движение за права и свободи е да не може в България да се промъкват под прикритието на вложители субекти, които имат различен тип планове. Анастасов удостовери. “Това, което видяхме като реакция на Просто Киро, нашият министър председател, на паспортите - има две национални поговорки, които доста ясно го характеризират - бягане пред вятъра и прави се на прелестно заплеснат. В случая ние имаме доста ясни данни и по тази причина първи внесохме това, тъй като и Европейска комисия и Екологичен потенциал, по-специално комисията по права ни обърна особено внимание. Г-н Петков, хубаво е, че понякога има официални срещи, с цел да има кой да се види в Брюксел, само че не знам какъв брой му прави работа. Те ни направиха доста остра забележка за това, което е правено през годините и споделиха, че чакат България да измие този позор от лицето си. Много се веселя, че на втори гласоподаване одобриха съвсем всички оферти на Движение за права и свободи, тъй като очевидно и господин Петков и господин Василев осъзнаха, макар че кръгове, директно свързани с тях, са участници в това разпределяне на поданство и то на хора, за които има подозрения, че са свързани със специфични органи в Руската Федерация и Китайската национална република и са с неразбираеми планове както в България, по този начин и в Европейски Съюз. Изключително разочаровани сме, че явно болшинството, следено от господин Петков и господин Василев, бяга от инспекция на раздадените поданства. Те отхвърлиха предлагането на Движение за права и свободи всички поданства да бъдат преразгледани, бяга се и от нашето предложение да бъде анулирано непрекъснатото дълготрайно престояване с капиталово желание. Нещо, за което Комисията също ни е направила доста съществени рекомендации ” разяснява Станислав Анастасов. Той акцентира, че Петков бяга от тематики, които директно го засягат, само че това е тематика на страната. Заместник-председателят на Движение за права и свободи съобщи, че Хамид Хамид е сезирал прокуратурата за това, че има ясни наставления по какъв начин би трябвало да бъде променена наредбата по този начин, че да не се злоупотребява, само че господин Петков като длъжностен стопански министър безусловно нищо не е приключил. “Издаваните през годините поданства водят до кръгове, които са свързани с господин Петков и господин Василев и по тази причина желаеме инспекция, те по тази причина бягат от нея. Нека ме опровергаят. Ние отново ще внесем предлагането за инспекция. Петков един път излъга пред цяла планарна зала. Обеща, че ще поддържа всички оферти на Държавно стопанско предприятие, само че не го направи ” акцентира Анастасов. Той добави, че всичко е документирано в стенограмата, само че тези дейности на процедура безусловно разрушават митологемата, че господин Пеевски има нещо общо със златните паспорти и капиталовото поданство. “Една сглобка, която направиха неговите другари от кръга “Капитал ”, с цел да наквасен господин Пеевски и сега тази тези увисва със страшна мощ. Аз изцяло го разбирам за това, само че той няма право да лъже българските жители. Няма право да злоупотребява със сигурността на Европейски Съюз, тъй като оставяйки опцията за непрекъснато дълготрайно престояване, всички знаем, че има едни съветски олигарси, на които им лишиха непрекъснатото дълготрайно престояване от доста страни в Европейски Съюз и сега те търсят умерено островче, където да се нанесат. Интересно дали господин Петков и господин Василев не регистрират това, или имат някакви други планове ” разяснява още заместник-председателят на Движение за права и свободи.

Делян Пеевски и златните паспорти; Законът Магнитски

Беновска означи, че Делян Пеевски тази седмица е излязъл с декларация.
“Днес Народното събрание одобри изменение в Закона за българското поданство за анулация на капиталовото поданство и за цялостна инспекция на всеки един случай на публикуван „ златен паспорт “. Изменението на закона стана действителност с помощта на самодейността на Движение за права и свободи, за която аз и моите сътрудници от партията неведнъж настоявахме.
Удовлетворен съм, че напъните ни да потвърдим неналичието на каквато и да е съпричастност на Движение за права и свободи и в частност моя, към схемите за даване на капиталово поданство, най-сетне ще приключи с триумф. Уверен съм, че инспекцията на „ златните паспорти “ изрично ще развенчае многочислените неистини и операции на лица от олигархичния кръг „ Капитал “ по отношение на моето „ присъединяване “ в сходни схеми, както и ще извади на ярко същинските участници в търговията със „ златни паспорти “. Многобройните им неистини и операции съумяха преднамерено да заблудят и американската администрация, само че аз съм уверен, че последователно и тази илюзия ще бъде поправена, като твърдо имам вяра в безпристрастността и правотата на американското правораздаване. Отмяната на капиталовото поданство и цялостната инспекция на издадените „ златни паспорти “ е вярната крачка в тази посока. ”

Анастасов акцентира, че концепцията да се работи по този законопроект е на Делян Пеевски и той е излязъл с оферти, както и е негово гледище да се ревизират всички издадени паспорти. “Какво тормози господин Петков и господин Василев - онази част от следствието, която ще потвърди, че господин Пеевски няма нищо общо и е натопен в тази скица или втората част от изказванието, че ще лъснат същинските виновници за раздаването на златните паспорти? Да не се окаже, че и двете тези не ги удовлетворяват. Бягането от инспекцията сега оставя доста подозрение към двамата - Петков и Василев. Не на вятъра не споделям Продължаваме промяната, тъй като виждаме, че всичко там е функционалност на безспорната власт на тези двама съпремиери ” разяснява Станислав Анастасов. Беновска попита дали това ще докара до прошка на Делян Пеевски по закона Магнитски. Заместник-председателят на Движение за права и свободи акцентира, че Пеевски има вяра в безпристрастността на американското правораздаване, в което има ясни правила, процеси и няма “рашковщина ”. Той акцентира, че тематиката със златните паспорти директно визира и Петков, и Василев, тъй като те са под подозрение. Беновска означи, че Върховен административен съд е излязъл с две или три влезнали в действие решения, които са по листата на Петков и Василев, че глобите не важат отвън територията на Съединени американски щати, както и Лаура Кьовеши е удостоверила, че законът Магнитски не важи в Европа. Анастасов акцентира, че Петков и Василев са се пробвали да злоупотребят с власт, до момента в който са били служебни министри и се следи по какъв начин някои от листата Магнитски нямат срещу да им бъдат приятелчета и техни покровители.

Въпросите на Движение за права и свободи за предизборните акции през 2021 година

“Като китайска капка на предишния парламентарен надзор, предходната седмица, Вие над 100 въпроса зададохте. Вие сте 34 народни представители ” означи Беновска. Анастасов изясни, че ще задават по 50-70 въпроса на седмица, до момента в който не получат отговор за какво 20 000 душа са мачкани без законово съображение, газейки европейската харта за правата на индивида, газейки ред на брой конвенции за политическите права, със напълно ясното схващане, че се лишават права с предизборна политическа цел. Беновска подсети на феновете и слушателите, че става дума за предизборните акции пред месеците юли и ноември 2021 година.

Инициативите на Движение за права и свободи

“Какво следва като начинания на Движение за права и свободи в тази доста динамична конюнктура? 100 дни минаха от този кабинет ” попита Беновска. Анастасов акцентира, че проблемите на хората чакат решения и с Рамадан Аталай са внесли предложение за свръхпечалбите от ВЕИ-тата и АЕЦ, които нямат променливи разноски и сега осъществят облаги от 4-500 %, да отиват във фонд сигурност на електроенергийната система - 80 % от облагите и да може посредством тези ограничения да се компенсират жителите и бизнесът. Анастасов съобщи, че препоръчаното досега не работи и изключително дребният и междинният бизнес изнемогва, а той е гръбнакът на една свободна пазарна стопанска система, както и на демокрацията. “Всичко, което е законодателна активност на Движение за права и свободи, ще е за хората ” сподели заместник-председателят на Движение за права и свободи. Беновска означи, че това се отнася и за новите такси за възобновимите енергийни източници, атомната централа и за ВЕЦ-овете. Анастасов удостовери и сподели, че чакат да видят по кое време болшинството ще се сети, че това е значимо и в случай че не се сети до 1-2 седмици, Движение за права и свободи ще упорстват тематиката да влезе в дневния ред. Беновска пожела триумф и нека Движение за права и свободи да опази правата на дребния човек. “Както споделя нашият ръководител господин Карадайъ - хубаво е всички да споделяме “Бог да пази България ”, само че ние също имаме отговорност и то не по-малка ” заключи Станислав Анастасов.

Така приключи диалогът сред Станислав Анастасов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” във и в и по Радио К2 на 93.9MHz на 26-ти март 2022 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР