Станимир Беломъжев заслужи сребро на Европейското първенство по ски-ориентиране в

...
Станимир Беломъжев заслужи сребро на Европейското първенство по ски-ориентиране в
Коментари Харесай

Евросребро за Беломъжев в Чепеларе

Станимир Беломъжев заслужи сребро на Европейското състезание по ски-ориентиране в Чепеларе. Българският ас приключи втори на дългата отдалеченост, като по 30-километровото трасе изостана единствено на 20 сек. след Йорген Баклид (Нор). Бронза взе Андрей Ламов (Рус).
" Тежко съревнование, нормално изминаваме дистанцията за към 90 минути, в този момент ни бяха нужни 120... При температура -12 градуса, мощен вятър и снеговалеж съм благополучен, че стигнах до медалите. Това отличие е значимо както за мен, по този начин и за българското насочване, което още веднъж потвърди, че е способно на европейски и международни триумфи. Надявам се това да бъде видяно от хората, от които зависи развиването на спорта у нас ", съобщи Беломъжев.
Той приключи 4-ти в спринтовата отдалеченост, а строшен автомат на ската му го лиши от орден и в междинната отдалеченост, където водеше до пета точка. Тогава, по средата на дистанцията, в откъс с малко по-дълбок сняг ската му се заби в прикрит заледен клон, който счупи автомата и попречва пътя на българина към финала.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР