Станимир Андонов от БСП е новият председател на Общинския съвет

...
Станимир Андонов от БСП е новият председател на Общинския съвет
Коментари Харесай

Тихомир Янакиев: От днес аз съм кмет на всички жители на община Созопол

Станимир Андонов от Българска социалистическа партия е новият ръководител на Общинския съвет

Искрено благодаря на всички над 4000 индивида, които дадоха своето доверие към мен. Това е голяма отговорност, която аз ще нося с чест и достолепие. И съм сигурен, че както няма да посрамя своето име, по този начин и няма да посрамя вашето. Това сподели кметът на община Созопол Тихомир Янакиев минути откакто встъпи във втория си мандат. Тържествената гала се организира в залата на Общинския съвет, а регионалният шеф Пламен Янев връчи на Янакиев знаците на Общината - ключа и огърлицата.

В словото си Тихомир Янакиев означи, че няма да дели хората и ще работи за всички.

" От през днешния ден аз съм кмет на всички поданици на община Созопол, без значение от тяхната етническа, религиозна, расова или обществена принадлежност. Мога да обещая едно нещо - да не разделям хората по този начин, както съм го правил през първия мандат и че ще бъда безусловно същият човек, какъвто бях в предходните 4 години ", посочи кметът и добави: " Силно се надявам, че общинските съветници ще бъдат на висотата, на отговорността, която са им делегирали гласоподаватели. Същото важи и за кметовете по обитаеми места. Пожелавам триумф на всички вас ".



По време на тържествената сесия клетва поставиха и новоизбраните общински съветници и кметовете на обитаемоте места.



Областният шеф Пламен Янев трансферира щафетата на най-възрастния консултант Станимир Андонов да води съвещанието до избора на нов ръководител. От групата на Българска социалистическа партия предложиха точно него.

Останалите политически сили не предложиха свои хора. И по този начин резултатът бе превдварително решен, Андонов оглави локалния парламент с 12 гласа " За ", четирима са дали своят вот с " Неподкрепям никого ", а една бюлетина бе празна.
БСП има болшинство в Общинския съвет и може би това бе повода да няма други оферти.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР