Стане ли част от делото, всяка информация, придобита чрез специални

...
Стане ли част от делото, всяка информация, придобита чрез специални
Коментари Харесай

Гешев имал пълно право да пусне СРС-та с президента

Стане ли част от делото, всяка информация, добита посредством специфични разследващи средства (СРС) може да бъде предоставена, на цялостно правно съображение, с цел да бъде чута от целия български народ. За мен СРС-то е част от материалите по делото и няма нищо неправилно в дейностите на основния и наблюдаващия прокурор да разрешат публикуването му, безапелационен бе някогашният представляващ Висшия правосъден съвет - съдията Димитър Узунов.

"Дали разпространяването на това СРС е направено по най-хубавия метод или не е е друга тематика. За мен, като арбитър, няма безусловно никакво нарушаване на закона. Сега съгласно мен се прави опит да се отклони публичното внимание от директната тирада в това СРС, като се задават въпроси имал ли е право основният прокурор Иван Гешев да разгласява тези данни. Пак ще повторя, че няма никакво нарушаване на закона. От президентството размотават прокуратурата. Там един човек е застанал на амбразурата и не дава ясна информация ", добави Узунов пред бТВ.

"От директната тирада в това СРС излиза наяве, че най-вероятно има укриване на документи по досъдебното произвеждане. Чувам, че се изкарва тезата, че прокуратурата дава отговор за това, че президентът Румен Радев желае промени в Конституцията към избора на нов основен прокурор. Не имам вяра да е по този начин. Аз мога да изкарам тезата, че президентът желае да назначава шефа на КПКОНПИ, с цел да спре това следствие. Не настоявам, че е по този начин, само че ето ви една теза. Мога и да изкажа тезата, че президентът върна указа за назначението на новия основен прокурор, с цел да окаже напън на Висш съдебен съвет. Отново не настоявам, че е по този начин. За мен няма никакво нарушаване на закона при публикуването на това СРС ", безапелационен бе Димитър Узунов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР