Стандарт награди младите сталанти на Плевен, а лично министърът на

...
Стандарт награди младите сталанти на Плевен, а лично министърът на
Коментари Харесай

Стандарт награди младите таланти на Плевен

" Стандарт " награди младите сталанти на Плевен, а персонално министърът на спорта и младежта Радостин Василев връчи оценките.

Тържественото събитие, което се трансформира в същински празник в Града на героите, е част от Националната акция на „ Стандарт “ „ 10 аргументи младежите да останат в България “. Нейният старт беше даден в Плевен. Спортният министър Василев е патрон на самодейността, а 10 деца, изявени в спорта, науката и изкуствата, получиха специфични награди.

Кампанията има за цел да показа достиженията на тези млади българи, които са мотив за горделивост освен на родните им градове, само че и на цяла България. И са образец за останалите младежи да остават у нас и да преобразяват с силата и всеотдайността си страната ни.

Грандиозното събитие стартира със състезателен празник за хора от всички възрасти. Община Плевен стана част от Световния ден на предизвикването и означи Деня на българския спорт 17 май, който е и професионален празник на всички работещи в областта на спорта.

" Няма българин, който да стъпи в Града на героите Плевен и да не изпита възприятие за горделивост и поклонение пред силата на българския дух. И с вяра, тъй като виждайки толкоз доста млади лица, заредени със състезателен дух, не мога да не изпитам религия в утрешния ден ", съобщи в словото си при откриването на акцията основният редактор на " Стандарт " Славка Бозукова.

" Докато обикаляхме страната през последните 4 години в акцията „ Моят град “, ние от „ Стандарт “, видяхме какъв брой богата е България – не на газ, не на ток, не на пари, не на обещания, а на млади гении. И разказахме историята на десетки деца, възпитаници, студенти, млади експерти, които имат капацитета да трансформират радикално науката, стопанската система, изкуството, спорта. Да трансформират градовете. Да трансформират България. Стига да бъдат видени. Стига да бъдат чути. Стига да имат късмет ", сподели още Славка Бозукова.

Министърът на млазешта и спорта Радостин Василев заяви огромна и дълго чакана вест за дребните и огромните жители на Плевен - градът ще има нова спортна зала!

" Плевен е моят роден град, аз съм израстнал тук. Днес съм извънредно очарован да видя тези младежи. Знам какъв брой е мъчно да си треньор, да си педагог, да си родител на едно младо дете, което няма къде да тренира ",  заяви министърът.

" Предизвикателството е да оставиш кабинетите, кафенетата, компютърните игри и да отделиш време на природата, на поляна да се занимваш с обичания спорт - това укрепва и построява твоя темперамент. Днес е ден за всеобщ спорт, за спортни провокации, празник на всички, които се занимават със спорт. И ние сме радостни, че сме част от уредниците ", заяви кметът на Плевен Георг Спартански при откриването на грандиозния състезателен празник в Градската градина и националната акция на " Стандарт ".

Eто младите гении на Плевен, с които градът и цяла България се гордеят:

Альоша Илиев – възпитаник в 8 клас на Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “ – Плевен. С поредност държавни шампионски трофеи по битка типичен жанр за момчета, балкански първенец за 2021г., европейски вицешампион за 2021 година В края на април Альоша Илиев безапелационно завоюва следващата си шампионска купа на държавния лично-отборен шампионат по класическа битка в Търговище в кат. до 48 кг за момчета, взе наградата за най-техничен играч и златния орден отборно дружно със съотборниците си от Спортен клуб по борба-Плевен.

Ванеса Средкова – 12 Ж клас на Профилирана гимназия с преподаване на непознати езици „ Димитър Димов “ – Плевен. Отличник на випуск 2022г. Участва всяка година на олимпиада по испански език и се класира на призови места. Тази година е лауреат на националната олимпиада.

Виктория Иванова е на 17 години и се образова в арт школа „ Колорит “ – Плевен с ръководител  Майя Ананиева. Тя е в  Топ 100  на най-талантливите деца в света за 2021 година в класацията на  Международния комитет на най-мащабния онлайн конкурс в света „ CHARUMELA’ в Бангладеш. Носител е на най-високите оценки – Гран при, златни, неповторими, специфични награди от стотици състезания по света. Представила е България на интернационалните арт конгреси в Португалия, Румъния, Македония. Виктория е Лауреат и притежател на „ Почетен плакет “ на ЮНЕСКО във Франция.  За високите награди и постижения  е  оповестена за едно от Успелите деца на България в класацията  на Фондация „ Димитър Бербатов “ за 2021 година и „ Горд член на Клуб 2021 “

Гергана Савчева – 8 Ж клас на Профилирана гимназия с преподаване на непознати езици „ Димитър Димов “ – Плевен. Първо място на народен кръг на олимпиадата по испански език в своята възрастова група с 99 точки от 100 вероятни.

Ивелин Николаев – възпитаник в 7 клас на Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “ – Плевен. Футболист на ОФК „ Спартак Плевен “. При присъединяване си във всички шампионати досега постоянно е награждаван с приз за най-хубав играч или голмайстор на шампионата. В сегашния шампионат е вкарал 52 гола при маркирани от тима общо 102. Национален играч при деца до 14 години.

Крум Александров – 11 А клас, МГ „ Гео Милев “. Носител на призове от надпревари и резултати по физика и химия още от 8 клас. Носител на сребърен орден на европейската олимпиада по пробна просвета като физик в тима на 11 клас, първо място на народен кръг на олимпиадата по химия, участник в националния тим на България по химия и му следва присъединяване на интернационална олимпиада по химия в Китай.

Лилия Янкова е на 11 години и се образова в арт школа „ Колорит “  - Плевен с началник Майя Ананиева. Тя е в Топ 100 на най-талантливите деца в света в класацията на най-мащабния онлайн конкурс в света “CHARUMELA ” в Бангладеш за 2021 година. Носител  е влиятелни награди от  Международни и национални състезания в десетки страни по света. В международния конкурс в  Иран завоюва най-високото отличие „ Златна купа “, „ Златен орден “ и покана за церемонията две следващи години. Тя е едно от Успелите деца на България в класацията на Фондация „ Димитър Бербатов “ за 2021 година и „ Горд член на Клуб 2021 “.

Михаил Банков – 11 Б клас МГ „ Гео Милев “ – Плевен, притежател на голям брой оценки от надпревари по физика, астрономия, информация, математика и филология. Член на уголемен народен тим по информатика в 9 и 10 клас, в 11 клас е притежател на бронзов орден на интернационално съревнование по физика. Участник в националния кръг на олимпиада по физика в 10 и 11 клас, участник в националния кръг на олимпиадата по астрономия, голям брой призови места на национални надпревари по математика, в 10 и 11 клас с оптимален резултат на националното математическо съревнование „ Европейско кенгуру “, участник в народен кръг на олимпиада по лиингвистика в 10 клас ии второ място в съревнование по компютърна филология 2020.

Симона Маринова е родена през 2009г. и е играч на състезателен клуб по плуване „ Аквазард “ – Плевен. Ученичка е в СУ „ Иван Вазов “. През 2021 година Симона е републикански първенец на 50 и 100 метра бътерфлай на 50-метров басейн, трета на 50 м тил на 50-метров басейн. Републикански първенец на 50 м бътерфлай и втора на 100 м бътерфлай на 25-метров басейн. Носителка на още доста първи места и оценки в спорта плуване.

 Стефани Славчева , 14 година, ученичка ИСУ,,Иван Вазов “,  паралелка „ Биология и химия “. Пее във Вокална група,,Арлекино “ при Народно читалище „ Съгласие 1869 “- Плевен от 6-годишна. На 8 години стартира самостоятелни уроци при вокален възпитател Анелия Дечева. За първи път се явява на конкурс на 9-годишна възраст във Велинград и печели специфичната премия. До в този момент в сбирката й от награди има над 100 медала и купи от влиятелни певчески национални и интернационалните състезания, измежду които: Гран При за българска ария на,,Stars of the world “, Албена; Гран При за поп ария,,Greece ‘s hope - International Festival’’ - Нафплион Гърция; първо място за италианска ария и ария от филм в,,Abanico ” София 2022 и мн. други Само през 2021 година има извоювани над 30 златни медала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР