СТАНДАРТ, Илинойс - Земетресение с магнитуд 3,6 разтърси северен Илинойс

...
СТАНДАРТ, Илинойс - Земетресение с магнитуд 3,6 разтърси северен Илинойс
Коментари Харесай

Земетресение разтърси северен Илинойс; южен Уисконсин, 2 други щата

СТАНДАРТ, Илинойс - Земетресение с магнитуд 3,6 раздруса северен Илинойс и елементи от три други щата, в това число Уисконсин, рано в сряда, 15 ноември, събуждайки някои поданици и стимулиране на отчети до 911 за разлюляване на домове, сподели Геоложката работа на Съединени американски щати и полицията.

Слабото земетресение е засечено към 4:41 сутринта локално време и е с център към шеста десета от миля (1 километър) юг-югоизток от Стандарт, Илинойс, град, който е на към 100 благи (161 километра) югозападно от центъра на Чикаго, сподели федералната организация.

„ 3,6 е, знаете ли, трае към минута. Но в случай че ако сте тъкмо там, в тази непосредственост, ще го почувствате “, сподели сеизмологът от UW-Milwaukee Брет Кетър. „ И понякога тази сила ще се популяризира в други хора, ще я усеща към себе си. Скалите на изток от Скалистите планини, останалата част от Скалистите планини предава силата от трусове доста дейно. Така че едно земетресение, даже и малко, се усеща в по-широка област. "

Трусът е зародил на към 2,9 благи (4,6 километра) под повърхността на Земята. Хора, живеещи чак в южен Уисконсин, югоизточна Айова и северозападна Индиана, оповестиха, че са усетили земетресението, сподели Джесика Джоуб, проучвателен геолог от USGS. район, само че USGS не е получила отчети за вреди.

Въпреки че няма нито история на огромни трусове в този регион на Илинойс, нито известна зона на разлом в този район, Джоуб сподели, че „ могат да зародят дребни до умерени трусове на всички места и когато и да е в източната част на Съединени американски щати. "

Административният лейтенант Дъг Бернабей от полицейското ръководство на Перу, ситуиран на няколко благи северно от Стандарт, сподели, че е бил безсънен да прави кафе, когато къщата му се е раздрусала. Подозирайки, че може да е земетресение, той включи полицейското си радио и чу многочислени позвънявания, идващи в 911 от локални поданици.

" Получихме големи количества 911 позвънявания. Беше безусловно едно позвъняване след друго ", той споделих. „ Това раздруса къщата ми. Не беше дрънкалка, помислих, че нещо удари къщата. Много хора се събуждаха. “

Бернабей сподели, че не е чувал за известия за вреди заради трус. Той сподели, че районната диспечерска работа на долината на Илинойс, основана в Перу и която обгръща няколко общности в северния централен Илинойс, е получила доста десетки позвънявания от поданици, усетили земетресението.

Ранди Симпсън, диспечер за Регионалният диспечерски център на долината на Илинойс сподели, че дежурните диспечери по това време са получили многочислени позвънявания от хора, които са усетили треперенето на земята или шума от дрънченето на домовете им. Няма известия за вреди, сподели той.

Симпсън, който живее в Мендота на към 16 благи (26 километра) северно от Стандарт, сподели, че е бил безсънен, гледайки телевизия и не е усетил земетресението. Но другар, който живее в същата общественост, му изпрати известие, че преди малко е усетил земетресение и че къщата му се е раздрусала.

„ Последното земетресение, което фактически се е случило в Милуоки, Уисконсин, и ние не разбираме доста много в Уисконсин, който в действителност беше концентриран в Уисконсин, беше през 1947 година “, сподели Кетър.

Associated Press способства за тази обява.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР