Стандард енд Пуърс (S&P) не е поставила под негативно наблюдение

...
Стандард енд Пуърс (S&P) не е поставила под негативно наблюдение
Коментари Харесай

Стандард енд Пуърс не вижда масово изтичане на депозити, за да промени рейтингите на банките в САЩ

" Стандард енд Пуърс " (S&P) не е сложила под отрицателно наблюдаване рейтингите на други американски банки, с изключение на на First Republic Bank, защото не следи необятно публикувано приключване на депозити, съобщи в сряда рейтинговата организация - единствено часове, откакто организация " Мудис " (Moody's) понижи вероятността си за банковата система на Съединени американски щати до " отрицателна " и от " постоянна ", оповестява Ройтерс.

Колапсът на Silicon Valley Bank провокира рецесия на доверието в банковия бранш, което докара до приключване на депозити от голям брой районни банки, макар че управляващите на Съединени американски щати започнаха незабавни ограничения за подсилване на доверието. 

Вчера S&P Global Ratings сложи кредитния рейтинг на First Republic Bank под отрицателно наблюдаване, което отразява по-ниското доверие във финансовата мощ на кредитора. По-късно денем обаче S&P съобщи, че не е видяла доказателства, че неуправляемото приключване на депозити, следено в няколко банки, се е популяризирало нашироко в банковата система.

S&P съобщи, че ограниченията на американските регулатори са дали на банките спомагателна ликвидност, макар че рейтинговата организация предизвести, че изискванията са променливи и че някои банки демонстрират по-големи признаци на стрес от други.

Снощи Moody's Investors Service преразгледа своята вероятност за банковата система на Съединени американски щати на " отрицателна " от " постоянна ", с цел да отрази бързото утежняване на оперативната среда. 

Рон О'Хенли, основен изпълнителен шеф на ръководещата активи State Street Corp, обаче означи, че намаляването на вероятността от страна на Moody's е " извънредно прекомерна реакция ", защото регулаторите са успокоили пазарите, съобщи Блумбърг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР