станали са по-малко от 50 кафяви апенински мечки, които живеят

...
станали са по-малко от 50 кафяви апенински мечки, които живеят
Коментари Харесай

Каква е съдбата на кафявите мечки от Апенините

станали са по-малко от 50 кафяви апенински мечки, които живеят на независимост. И мястото за тях става все по-малко. Повечето от тях живеят в националния парк Абруцо в Апенините, където са предпазени. Но от всички страни са обградени от хора и от време на време излизат от предпазените територии. Малките територии значат по-малко естествени хранителни запаси за мечките, по тази причина им се постанова да потърсят храна на други места, описват във видео на.

Полунощ е. Горските рейнджъри са извикани в село Скано на границата с Национален парк Абруцо. Една женска мечка е нападнала кокошарник. Рейнджърите би трябвало да я открият бързо, преди да е нанесла повече вреди. Най-после откриват виновника. Но тя към момента е прекомерно покрай селото и съществува заплаха да бъде нападната от локалните хора. На рейнджърите им лишава цяла нощ, с цел да я отведат към планината, където ще бъде в сигурност.

Това напълно не е изолиран случай. Атаките в търсене на храна не са необикновени за района. Някои мечки даже не чакат да се стъмни. В търсене на храна една мечка рискува да се придвижва по натоварените улици на селото. Кафявата апенинска мечка явно има потребност от повече пространство, с цел да откри храна, сътрудници и подобаващи територии.

При толкоз малко оживели екземпляри бъдещето на този неповторим подвид е в ръцете на отдадени на идеята специалисти.

Марио Чипелоне, който оглавява амбициозната стратегия "Да върнем дивото на Апенините " споделя: "Ако изгубим мечките, ние не губим просто един скотски тип, а губим същинския знак на тази земя ".

Повече вижте във видеото.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР