Станахме свидетели на това как енергетиката се промени през последните

...
Станахме свидетели на това как енергетиката се промени през последните
Коментари Харесай

Министър Христов: Бъдещето е във възобновяемите енергийни източници

„ Станахме очевидци на това по какъв начин енергетиката се промени през последните 10 години. Доскоро енергийните планове трябваше да бъдат извънредно огромни, с цел да бъдат стопански ефикасни. Това определяше цялата конструкция в огромните енергийни предприятия, които можеха да си разрешат финансовите разноски за развиването на нови мощности.

С напредването на внедряването на възобновими енергийни източници цената понижа и започнаха да излизат нови новаторски технологии, което разреши фрагментирането на промишлеността. “

Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов по време на откриването на първото издание на профилираното събитие Energy of Tomorrow . По думите му в България имаме една от най-въглеродно интензивните стопански системи , само че това е и опция за внедряване на най-нови технологии.

Той акцентира, че България има потребност от ускорение на процеса по декарбонизация и внедряване на зелени технологии. По този метод страната ни получава още по-важна роля, тъй като този развой в промишлеността и изобщо на живота е вероятен главно посредством електрификация .

Росен Христов разгласи, че основаното през последните седмици ново държавно енергийно сдружение към БЕХ – Национален енергиен оператор /НЕО/, се концентрира точно върху системи, които способстват развиването и съхранението на зелена сила . Той подсети, че се работи интензивно и с Европейската комисия за създаването на планове, които по друг метод да подтикват внедряването на нови технологии .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР