Станаха известни резултатите от четиринадесетия национален поетичен конкурс „Жената –

...
Станаха известни резултатите от четиринадесетия национален поетичен конкурс „Жената –
Коментари Харесай

Нова награда за ломските поети

Станаха известни резултатите от четиринадесетия народен лиричен конкурс „ Жената – обичана и майка 2019”. Негови уредници са община Свиленград, национално читалище „ Просвета 1870” в Свиленград и Съюза на българските писатели. В него се показаха 138 създатели от цяла България и българи, живеещи в Съединени американски щати. При тази яростна конкуренция на журито, управлявано от Боян Ангелов – стихотворец, ръководител на Съюза на българските писатели и членове: Боряна Станева – от домакините в Свиленград и Атанас Звездинов - стихотворец, никак не му е било елементарно. Още повече, че участниците бяха в две възрастови групи – до 18 и над 18 години.
Сред тях бяха и 11 членове на литературния клуб „ Кръстьо Пишурка” при националното читалище „ Постоянство 1856” в Лом. Поетите получиха груповата премия „ За принос в одобряването на четиринадесетия народен лиричен конкурс „ Жената – обичана и майка 2019”.
Като лястовица от юг долетя новината от Свиленград за новата, втора подред за 2019 година премия, която клубът получава – разяснява триумфа неговият живописен началник, литературният критик Юлий Йорданов – единственият в Лом член на Съюза на българските писатели.
"Радващото е, че нашите участници потвърждават опциите на своя гений. В далечния граничен град ломчани се представихме почтено и завоювахме груповата премия на състезанието. Несъмнено престижът на пишурковци е неоспорим. Започнахме годината с призове от втори народен конкурс. Да се надяваме, че и от другите литературни надпревари ще затвърдим позицията си на даровити създатели ", сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР