Стана много модерно да си чиновник, а не бизнесмен, казва

...
Стана много модерно да си чиновник, а не бизнесмен, казва
Коментари Харесай

Пандемията роди чисто нов страх

Стана доста съвременно да си служител, а не предприемач, споделя шефът на Стопанската камара
Пандемията промени отношението към бизнеса и се появи чисто нов боязън – да бъдеш бизнесмен. Това съобщи ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев в изявление пред „ Стандарт “.
„ Ако до оня ден страхът бе дали ще си сполучлив или несполучлив бизнесмен, само че с безапелационната позиция, че искаш да бъдеш подобен, в този момент, в тази конюнктура, изкушението е да престанеш да приемаш тежестта да рискуваш себе си, концепцията си, фамилията си, парите си, активите си, постигайки някаква предприемаческа цел “, споделя Радев и прибавя, че „ стартира да става доста конкурентно и симпатично желанието да бъдеш служител, държавен чиновник “. Причината е ясна - това е единствената активност, в която възнагражденията се усилват непрестанно.
Според него дейното българско предприемачество е ръцете на тези младежи сред 30 и 40 години, които са напълно обърнати към цифровия бизнес. „ Той, в прочут смисъл, е предпазен от коварството на държавната поддръжка или интервенция “, споделя Радев.
Той прави прогноза за 2021 година като твърди, че се чакат доста банкрути на компании. Влизането на Национална агенция за приходите в помощите за бизнеса е добре, процесът би трябвало да е оптимално бърз, безапелационен е ръководителят на БСК. Според него директната поддръжка за фирмите би трябвало да е сред 1 и 2 милиарда

Цялото изявление с Радосвет Радев четете в петъчния СТАНДАРТ, който от на следващия ден се продава в огромните вериги, бензиностанциите и дребните квартални магазинчета
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР