Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от

...
Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Вавринка пречупи Медведев за 1/4-финал в Мец

Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата от ATP 250 във френския град Мец, откакто отстрани поставения под номер 1 в главната скица Даниил Медведев с 6-4, 6-7 (7), 6-3 за близо два часа и 25 минути игра .
37-годишният швейцарец ще играе с Микаел Имер в спор за място на полуфиналите.
Първият сет бе решен от един-единствен пробив на сметката на 37-годишния швейцарец, който пристигна в седмия гейм. Втората част бе трагична, като четвъртата ракета в света стартира с ранен брейк, който обаче мигновено бе върнат от трикратния първенец в шампионатите от Големия шлем. В последна сметка се стигна до тайбрек, където Вавринка имаше мачбол при 6-5, само че се пропука и Медведев изравни частите, реализирайки втория си сетбол. Решителният сет започва с пробив и задатък от 3-0 за швейцареца, само че руснакът го върна и възвърне паритета. В осмия гейм обаче Вавринка нанесе втори удар с нов брейк и по-късно на личен сервис затвори сполучливо мача в своя изгода.

Медведев направи девет аса против единствено два за съперника, само че и цели 12 двойни неточности против една в актива на ветерана. Руският тенисист, който до неотдавна оглавяваше върха на международната класация, загуби едвам девет точки на първи сервис за целия мач, само че завоюва единствено 31% при тези на второ подаване. Вавринка ще спори с Микаел Имер за място на полуфиналите, откакто шведът се оправи с французина Грегоар Барер в два сета.

Холгер Руне се изправя против Александър Бублик в другия четвъртфинал в горната половина. В долната Лоренцо Сонего играе със Себастиан Корда, а Артур Риндеркнех има за противник втория в схемата Хуберт Хуркач, който постави завършек на присъединяване на Доминик Тийм. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР