Стаи по 600 долара (538 евро) предлагат в новооткрития хотел

...
Стаи по 600 долара (538 евро) предлагат в новооткрития хотел
Коментари Харесай

Леден хотел дава стаи по 600 долара

Стаи по 600 $ (538 евро) оферират в новооткрития хотел в Юкасарви - най-северната точка в Швеция, с температура много под точката на заледяване. Грандиозният див пейзаж, който образува фона на постройката, е безвъзмезден за всички, подхванали пътуването, с цел да му се насладят, прецизират от мразовитата атракция, която проработи с цялостна мощ в град Кируна. Строи се от сняг и лед всяка зима в продължение на три десетилетия. Деликатните елементи, като полилей, направен напълно от лед, са с материали от близката замръзнала река.

В хотела има общо 15 самостоятелно завършени арт жилища, основани от екип скулптори и художници, пристигнали от близко и надалеч. От 126 претенденти бяха определени 31 създатели да работят върху ледения хотел. Те са пристигнали от страни като Съединени американски щати, Австралия и Япония.

Ледът идва от Торне - 522-километрова река, която съставлява част от границата сред Швеция и Финландия. " Суровината " за строителния материал се извлича от реката на огромни блокове в края на март или началото на април, когато реката е замръзнала най-плътно. След това блоковете се съхраняват до подготвеност за създаване. А ледът се употребява и за изработката на маси, столове, десертни купи, чаши за шампанско и уиски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР