Стагниращата икономика на Еврозоната демонстрира най-лошите показатели от шест години

...
Стагниращата икономика на Еврозоната демонстрира най-лошите показатели от шест години
Коментари Харесай

Икономиката на еврозоната с най-лошо представяне от 2013 г. насам

Стагниращата стопанска система на Еврозоната показва най-лошите индикатори от шест години насам поради несигурността към "Брекзит ", обявиха икономисти.

Проучване от световния снабдител на данни IHS Markit сподели, че производството и основаването на нови работни места са се сринали с "мрачна вероятност за идната година ".

Крис Уилямсон, основният икономист на филиала на компанията в Лондон, съобщи, че "Брекзит " е фактор за компликациите в Европейски Съюз.
"Последният спад е вторият по величина за последното десетилетие и усилва вероятността стопанската система да се е свила леко през четвъртото тримесечие с интензифицирането на несигурността към "Брекзит " преди произвеждането на изборите за парламент във Англия ", съобщи той.
Индексът на "покупките на мениджърите " на HS Markit's за еврозоната, основен бизнес знак, стагнира на 50.6 пункта през декември, като остана неизменен по отношение на предходния месец.

Индексът за производството спада до 45.9 пункта, до момента в който показателят на услугите бележи леко повишаване до 52.4. Всяка стойност под 50 пункта демонстрират условия за стопански спад.

"Икономиката на еврозоната завършва 2019 година, затънала в най-лошия си спад от 2013 година насам. Бизнесът се бори със съществени компликации на съвсем замрялото търсене и мрачните вероятности за идната година ", споделя Уилямсон.
"Създаването на нови работни места съвсем е спряло, то се намира на най-ниското си ниво от пет години насам, като фирмите се пробват да понижат разноските предвид на слабата търговия и несигурните вероятности ", прибавя той.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР