Стадионът е в много по-лошо състояние, отколкото беше преди. Това

...
Стадионът е в много по-лошо състояние, отколкото беше преди. Това
Коментари Харесай

Христо Станков пред ТОПСПОРТ: Лоша поддръжка е виновна за състоянието на терена в Русе

Стадионът е в доста по-лошо положение, в сравнение с беше преди. Това е мнението на хората в Дунав (Русе) за оборудването, на което тимът организира домакинските си мачове в Първа лига, както и тези, които игра в европейските клубни шампионати.

Само 4 месеца след ремонта за един милион лв., мечтаният от почитателите личен стадион на клуба, на който те да могат да се любуват на мачовете на тима си и да поддържат своите любимци, е в окаяно положение. " Дано единствено не вали доста дъжд, тъй като няма да може даже да се стъпва по тревата ", установяват състезателите от представителния състав на русенци.

Въпросът е кой носи действителната виновност за актуалното положение на игрището?

 Снимка 309956

Дунав изигра първия си мач на обновеното оборудване на 28.04 тази година. Тогава всичко изглеждаше отлично. Сега обаче несъмнено не е по този начин! Общината в Русе упреква изпълнителите за положението на оборудването.

Направен ли е в действителност теренът в Русе " напълно неправилно "? Или пък става дума за неприятна поддръжка на игрището и то е построено надеждно?

Отговорът - персонално от представителя на " Тарктур " ЕООД Христо Станков пред ТОПСПОРТ:

Г-н Станков, съответно по тематиката - кой е отговорен за положението на терена на градския стадион в Русе? Вашата компания, общината или някой различен?

- Видях към този момент доста отзиви по тематиката. Всички те са едностранни, само че не личат знания по въпроса. Никой не стига до естеството на обстановката и по какъв начин тя може да бъде позволена. Просто се хвърля виновност. Това не е верният път. Добре е, че въпреки всичко се търси и другата страна по въпроса. Няма по какъв начин нашата компания да е отговорна за протичащото се, заради простата причина, че става дума не за некачествено осъществяване на плана, а за неправилна поддръжка на оборудването.

 Снимка 309955

От общината към този момент установяваха пред няколко медии, че извършват прецизно напътствията за употреба на игрището. Как е допустимо да знаете дали в действителност е по този начин или не? Нито Вие можете да видите по какъв начин се съхранява, употребява и поддържа настилката, нито пък ние - средствата за всеобща информация.

- Знам го, тъй като има единствено няколко компании, които могат правилно да поддържат терена. Една от тях сме ние, несъмнено. Никоя друга не е била употребена за задачата. А е ясно, че общината не разполага с нужните машини и уреди, с цел да запази уместно терена. Тоест, няма две отзиви по въпроса на какво се дължи актуалният резултат и положение на тревата. Разберете, това е нещо живо. Тревата има потребност от извънредно доста, а също и доста характерни грижи. Не може да се третира по този начин, като че ли е даденост и сама би трябвало да съществува, без да бъдат полагани старания за опазването й в положително положение.

Твърдите, че това се е случило в Русе?

- Ние предоставихме и в допълнение количество настилка, с цел да може тя да се употребява, в случай че обстановката не се развие съгласно упованията. Дори не съм сигурен дали тази настилка е била непокътната, камо ли пък да е употребена.

 Снимка 309957

Защо при появяването на дефектите от общината не са се обърнали персонално към Вас и компанията Ви? В контракта за осъществяване сте показали 7-годишен гаранционен период.

- И аз това се запитвам. Можехме да решим всичко за дни. Но не, трябваше да се звъни в министерството и да се прави цирк по медиите... При състояние, че всичко е в гаранция.

С други думи - процесът е обратим?

- Напълно.

За какъв брой време можете да отстраните появилите се недостатъци?

- Две седмици. Най-много. Няма нищо комплицирано в това. Но единствено когато човек знае какво прави...

Да се върнем на въпроса - за какво от нов, бляскав терен, игрището замязя на селско такова? И то не изключително добре обгрижвано?

- Точно поради това. Липса на всевъзможни съответни грижи. А всичко е посочено и ясно - по какъв начин се прави, през какъв интервал от време и така нататък Защо, запитвам ви, нямаше проблем в първите месеци? Ако е налично погрешно осъществяване, то ще проличи преди да изминат първите 2-3 месеца. В края на април Дунав изигра първия си мач на новия терен. Играха там и в Европа. Защо чак в този момент са недоволствата? Заради неправилната употреба.

 Снимка 309952

В едно друго свое изявление казвате, че фактът, че тимът играе, само че и тренира на един и същи стадион, също утежнява положението на настилката.

- Да. В доста от другите клубове са налични подготвителни терени, знаете, на които футболистите се готвят за мачовете си. Но никога не укорявам тима за протичащото се. При вярна поддръжка, подготвителният развой не би могъл да усложни до толкоз сериозна степен ситуацията.

Ще Ви потърсят ли от общината? Ще се позволи ли този проблем, преди в действителност да е надхвърлил действителните си параметри?

- Те си знаят и тяхно е крайното решение. Ако желаят - ние сме разполагаем. Ние сме длъжни да бъдем разполагаем, съгласно контракта и дадените гаранции.

 Снимка 309954

Ако това не се случи? Кой ще заплаща? Кой ще би трябвало да възвърне средствата, дадени от страната за нещо, което сега наподобява като средностатистическа равнища?

- От общината не демонстрираха и капка почитание към направеното влагане. Към отпуснатите от министерството средства. Ако някой би трябвало да ги възвърне, то това сигурно не сме ние. Разберете - проблем нямаше да има, в случай че бяха следвани процедурите и условията. Или в случай че просто някой ни беше потърсил, вместо да звъни по медиите. Но не - те демонстрират по какъв начин мрежата излиза от чима, по какъв начин има локви и така нататък За да излезе мрежата от чима, значи е той е бил изваден радикално. Всичко се подменя и предстои на промяна. Не е належащо наложително да се уточни някого с пръст, в случай, че всичко може да бъде оправено за две седмици. Ако не и за по-кратък интервал от време.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР