Стабилни ангажименти и динамика във формирането им - това е

...
Стабилни ангажименти и динамика във формирането им - това е
Коментари Харесай

ЕП не иска за Великобритания да останат привилегиите на това да си член на ЕС

Стабилни задължения и динамичност във образуването им - това е основата, която желае Европейският парламент в бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия.
Европейският парламент гласоподава резолюция представяща позицията му за идните договаряния с английското държавно управление по отношение на новото партньорство след преходния интервал на Брекзит - т.е. вероятно бъдещо комерсиално съглашение. Текстът беше признат с 543 гласа " за ", 39 гласа " срещу " и 69 гласа " въздържал се ".
Екологичен потенциал прикани съглашението за асоцииране с Обединеното кралство да бъде допустимо най-детайлно, учредено на три съществени стълба: икономическо партньорство, партньорство в региона на външните работи и характерни секторни въпроси. При все това, трети страни не могат да се възползват от същите права като страните членки на Европейски Съюз и целостта на единния пазар на Европейски Съюз и неговия митнически съюз би трябвало да бъдат непокътнати във всеки един миг, декларират евродепутатите.
Бъдещи търговски връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство
За постигането на ново амбициозно съглашение за свободна търговия, евродепутатите като цяло са съгласни с насоките за водене на договаряния, които Европейската комисия предлага. Вземайки поради размера и сходството на стопанската система на Обединеното кралство с тази на Европейски Съюз, бъдещата конкуренция с Европейски Съюз би трябвало да бъде отворена и почтена посредством въвеждането на " равнопоставени условия ", т.е. гаранции за използването на идентични правила за обществени, екологични, данъчни правила, държавни помощи, отбрана на потребителите и въпроси свързани с измененията в климата.
За да бъдат непокътнати комерсиалните връзки без квоти и без цени, английското държавно управление би трябвало да поеме ангажимент да актуализира разпоредбите си, да вземем за пример за конкуренцията, трудовите стандарти и опазването на околната среда, с цел да обезпечи " динамично привеждане в сходство " на законите на Европейски Съюз и Англия, показват евродепутатите.
Резолюцията също по този начин разяснява, че с цел да получи единодушието на Екологичен потенциал, всяко съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Обединеното кралство ще зависи от сключването на авансово съглашение за риболова до юни 2020 година Ако Обединеното кралство не съблюдава законите и стандартите на Европейски Съюз, Европейска комисия би трябвало да " направи оценка на вероятните квоти и цени за най-чувствителните браншове, както и нуждата от нормативни клаузи за отбрана на целостта на единния пазар на Европейски Съюз ". Това е изключително значимо за вноса на храни и селскостопански артикули, където разпоредбите на Европейски Съюз би трябвало да бъдат прецизно спазвани.
Екологичен потенциал също по този начин поддържа обстоятелството, че Гибралтар няма да бъде включен в обсега на споразуменията, които ще бъдат подписани, и че всяко настрана съглашение ще изисква предварителното утвърждение на испанското държавно управление.
Следващи стъпки
Резолюцията е учредена на предлагането на Европейската комисия за инструкции за водене на договаряния, показано от основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние. Тези наставления са рамката, която дефинира предмета, обсега и задачите на диалозите. Те също по този начин би трябвало да бъдат подписани от представителите на страните членки в Еропейския съвет, което се чака да стане на 25 февруари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР