ST. ЛУИС – Аргументите пред федерален апелативен съд, който обмисля

...
ST. ЛУИС – Аргументите пред федерален апелативен съд, който обмисля
Коментари Харесай

Федералният апелативен съд изслушва аргументи относно първата забрана на нацията за транссексуални грижи за непълнолетни

ST. ЛУИС – Аргументите пред федерален апелативен съд, който обмисля дали да възвърне първата в страната възбрана на Арканзас за потвърждаващи пола грижи за малолетни, се концентрираха в четвъртък върху това дали тя и сходни ограничавания, признати от две дузини щати, дискриминират въз основа на пола.

Десет съдии от 8-ми областен апелативен съд на Съединени американски щати в Сейнт Луис изслушаха причини по отношение на решението на арбитър предходната година, което анулира възбраната като противоконституционна. Законът от 2021 година ще забрани на лекарите да дават потвърждаващо пола хормонално лекуване, блокери на пубертета или интервенция на лица под 18 години.

Адвокат на Американския съюз за цивилен свободи, който оспори закона от името на четирима транссексуални младежи и техните родители, споделиха, че ограничаването нарушава дългогодишните права на родителите да вземат решения по отношение на медицинските грижи за децата си.

„ Арканзас вярваше, че това държавно управление знае по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР