Сроковете за корпоративния данък, който трябваше да бъде внесен до

...
Сроковете за корпоративния данък, който трябваше да бъде внесен до
Коментари Харесай

Росен Бъчваров: Няма промяна в сроковете за физически лица, които подават данъчна деларация

" Сроковете за корпоративния налог, който трябваше да бъде импортиран до 31 март, за годишните заявления за корпоративни налози, респективно заплащанията по тях, бяха удължени до края на месец юни, същото е годно и за едноличните търговци ", изясни в " Още от деня " представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

И посочи, че е значимо да се знае, че за физическите лица, които подават данъчна декларация, няма смяна в периода - срокът за прилагане на 5% отстъпка е до 31 март, крайният период за обявление на прихода и заплащане на налога е 30 април.

" Основните периоди, които са за осигурителните вноски и за Данък добавена стойност не са изменени ", посочи той.

И разясни, че това е по този начин, тъй като осигурителните вноски с изключение на обвързване на работодателя и служащия, са и и право - това са осигурителни права, по тази причина там няма смяна в периодите. Но има някои облекчени процедури.

Преустановява се насилственото събиране, т.е. Национална агенция за приходите няма да употребява принадлежности да се продаде имущество на дебитор, нито ще се образуват изпълнителни каузи.

На въпрос за заплащането на осигуровките, което би трябвало да стане до 25 число на месеца, и дали има закъснение, Бъчваров акцентира, че доста малко време е минало, с цел да се вършат систематизирания, би трябвало да е изминал най-малко месец от тези изключителни ограничения за общовалидни заключения или макроикономически заключения.

" Виждаме, че и бизнес, и жители подават данъчните си и осигурителни заявления, напълно обособен въпрос обаче е какво ще се случи с заплащането ", сподели Бъчваров.

Говорителят на Национална агенция за приходите удостовери, че документите могат да се подават онлайн, само че и офисите на организацията ще работят, само че в сведен състав.

" Най-затруднени сега са хората, които упражняват свободни специалности. В момента се разисква програмата, чака се на следващия ден тази стратегия за компенсиране. Очакваме вести за решението на държавното управление и постановлението и тогава би могло да се разисква механизъм ", сподели Росен Бъчваров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР