Срив в системата за компютърна обработка на американската служба за

...
Срив в системата за компютърна обработка на американската служба за
Коментари Харесай

Срив в системата на американските митници блокира хиляди по летищата

Срив в системата за компютърна обработка на американската работа за граничен и митнически надзор засегна хиляди пътуващи по летищата в Съединени американски щати, обявиха публични представители, представени от Ройтерс.

Чакащи на разнообразни летища в Съединени американски щати разгласиха видеа в обществените мрежи с дълги опашки на пунктовете за обработка на документи, а няколко летища предизвестиха, че се постанова дълготрайно изчакване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Службата за граничен и митнически надзор уточни, че сривът е краткотраен и " чиновниците не престават да обработват пасажерите на интернационалните полети, като за задачата употребяват различни процедури, до момента в който системите се върнат в строя. Пътниците на някои входни точки се сблъскват с по-дълго време за очакване от нормалното ".

Няколко часа по-късно казусът е бил отхвърлен, а засегнатите системи - още веднъж включени в мрежата. Не са регистрирани признаци за каквито и да било " противозаконни дейности " по време на срутва, уточни особено Службата за граничен и митнически надзор. Сътрудници на службата са имали достъп до обвързваните със сигурността бази данни и инспекцията на всички пасажери е минала в съответствие със стандартите за сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР