Срещу уважавания акушер-гинеколог от Бургас д-р Стефан Миринчев е образувано

...
Срещу уважавания акушер-гинеколог от Бургас д-р Стефан Миринчев е образувано
Коментари Харесай

Уважаван гинеколог разстреля любимото коте на известен бургаски адвокат

Срещу уважавания акушер-гинеколог от Бургас доктор Стефан Миринчев е формирано досъдебно произвеждане във Второ РУП - за съзнателно и с проявена особена свирепост ликвидиране на обичаното коте на известното семейство адвокати Кацарски.  Бившият топследовател Красимир Кацарски е измежду най-търсените понастоящем юристи по наказателни каузи, а брачната половинка му Красимира Донева е арбитър, ръководител на Районния съд в Средец. Всъщност домашното бяло коте е на тяхното момченце, което е на 3 годинки и което е видяло мъртвото телце, недоумявайки за какво топлият и бухнал Алфи не помръдва, написа " Флагман ".

Камера, сложена пред дома на сем. Кацарски в кв. „ Ветрен”, е запечатала последните секунди живот на почтеното животинче. Действието се развива в двора на сем. Миринчеви. Кадрите са потресаващи.



Заради невъзмутимия разстрел на Алфи, съгласно новите измененията в Наказателен кодекс, а и към този момент съгласно практиката на няколко съдилища, доктор Миринчев би трябвало да понесе ефикасна присъда от 1 до 3 години затвор и санкция от 1000 до 10 000 лева Днес телцето на Алфи бе изпратено за аутопсия от специалисти във Ветеринарния институт в Стара Загора.

Случаят е трогателен. Къщите на фамилиите Миринчеви и Кацарски са на една и съща улица в кв. " Банево ", дели ги глуха част от към 3-4 метра. Съседи са от 7 години.

„ В началото бяхме другари. Постепенно обаче връзките ни охладняха, тъй като доктор Миринчев постоянно бе засичан от мен с огнестрелно оръжие. Пушката е флоберка или въздушна. Не е ловджия. Казвам го, тъй като е необичайно сходно държание. Аз съм някогашен служител на реда и следовател. След като напуснах системата, предадох служебното си оръжие, тъй като не мисля, че ми е нужно.

Последователно изчезнаха две наши котета. По-рано той имаше огромно куче, което умря от напреднала възраст, в този момент са си взели друго – също от едра порода. Аз и за секунда не съм подозирал, че съседът ми е кадърен на това, което видяхме с очите си от видеозаписа “, сподели юрист Кацарски.

На 2 януари сем.Кацарски се завръща от тържество за Нова година и заварва в градинката на двора си безжизненото телце на Алфи. Детето се втурва да го гушне, не проумява, че може да е мъртво. Майката прибира незабавно момченцето, което обаче стартира неутешимо да плаче и пита за какво Алфи не помръдва.

„ Жена ми посегна към Алфи, с цел да го махнем от двора. Установи, че към момента телцето е топло, взехме решение че е умряло в градинката в двора ни от отравяне. Тя предложи да пуснем запис от видеокамерата, с цел да забележим дали се е мъчило. Бяхме потресени от видяното “, споделя Кацарски.

На видеото се вижда, че котето Алфи се е промъкнало в двора на сем.Миринчеви, което е подразнило кучето им. Кучето връхлита върху котето и го притиска в ъгъла до оградата. В този миг брачната половинка на гинеколога – Яна Миринчева пуши цигара и следи сцената.

Вижда се, че дава знак на доктор Миринчев да се приближи. След известно време той идва с пушка в ръка. Наглася приклада, прави стъпка-две обратно, прицелва се и от разстояние 3-4 метра гърми в котето.

От потрес, смут и болежка телцето му отскача на височина близо метър и половина, по силата на някакъв антифизичен закон побягва и съумява с невероятни сетни сили да се прибере вкъщи, залитайки пада в градинката и издъхва незабавно.

След тази панорама Кацарски подвига телцето и вижда кръвта по бялата четина. След което вика полиция.
„ Можех и да замълча, само че този човек върви с пушка, на следващия ден може да я насочи към детето ми, което ще си играе с друго коте. “, безапелационен е юрист Кацарски.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР