Срещу пореден опит за застрояване на зелени площи във варненския

...
Срещу пореден опит за застрояване на зелени площи във варненския
Коментари Харесай

Граждани протестират срещу застрояване в квартал “Левски” 


Срещу следващ опит за застрояване на зелени площи във варненския квартал “Левски ” стачкуват жителите му през днешния ден, от 17.45 ч. Протестът ще се състои против блок 8 на ул. „Васил Петлешков“, до детска градина “Гълъбче ”. Недоволните жители ще се съберат, поради непрекъснатите опити за унищожаването на дере, детска площадка, зелени площи и алеята, свързваща базар “Левски ” с Техническия университет. Инженер Йоан Каратерзиян, който е изготвил подробния организационен проект на имота, разяснява преди години, че плануванаъа жилищна кооперация няма да е на седем, а ще е на 5 етажа и няма да бъдат изсечени 60 дървета, а единствено 40. Същият показа, че дърветата няма да са огромна загуба за квартала, тъй като не са предпазени типове и не попадат в условията на Закон за устройство на територията. Инженер Каратерзиян посочи за плана си, че в случай че влезе в съда, би издържал на 99%. Тези думи не успокоиха живеещите в региона.

Жителите на квартала се борят да запазят зеленото пространство от доста години. Последният митинг по същия мотив беше през юни месец тази година. През 2014 година след бурни демонстрации на жителите, Общински съвет-Варна беше заставен да разгласи въпросния терен за обществено прилагане и озеленяване, а притежателят на парцела да получи обезщетение. Няколко години по-късно опитите за градеж на 5 или 7 етажна постройка са още веднъж настоящи. Явно направеният Подробен устройствен план от инженер Йоан Каратерзиян е още в действие и е въпрос на време да бъде прибавен.
„ Инициативният комитет кани всички възмутени от безразборното застрояване да участват на митинга. Нека всички дружно спрем безразборното застрояване върху зелени площи и алеи! “, приканват уредниците.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР