Срещу отлагането или отмяната на закона за горивата се обявиха

...
Срещу отлагането или отмяната на закона за горивата се обявиха
Коментари Харесай

Големи търговци се обявиха срещу отлагане или отмяна на Закона за горивата

Срещу отлагането или анулацията на закона за горивата се оповестиха огромните търговци от Българската петролна и газова асоциация, които държат по-голяма част от пазара на дребно. Те са склонни на взаимни отстъпки с част от текстовете, които позволяват вземане предвид на банковата гаранция с оборота на търговеца, само че упорстват да бъде изваден на ярко целият бранш. От Министерството на стопанската система разясниха за " По света и у нас ", че ще предложат собствен различен вид на закона на идващото съвещание на Министерския съвет в сряда. Колко пари губи страната от незаконните търговци на горива и ще нарастне ли бензинът и дизелът до края на годината - вижте в идващия репортаж.

Големите търговци на горива отхвърлиха изцяло настояванията на дребния бизнес за анулация на към момента невлезлия в действие Закон за горивата.
Валентин Златев, член на УС на БПГА: Истината е една и тя е доста елементарна, има една група предприемачи, които не желаят отсрочване на закона, не желаят промени, те желаят изобщо да го няма закона, те не желаят да бъдат регистрирани, те не желаят да бъдат следени, желаят да продават там където желаят, каквото желаят и да не се регистрират на никого, това е обстановката.
Според данни на сектора страната губи годишно към 800 млн. лв. поради укрити налози от нерегистрирани продавачи на горива.

Колко огромен е сивият бранш?

Андрей Делчев, изпълнителен шеф на БПГА: Той по тази причина е сив, тъй като никой не знае какъв брой е огромен, само че считаме, че е сред 20 и 30%.
От асоциацията разясниха и дали се чака повишение на цените на горивата до края на годината след скока от средата на септември поради офанзивата на петролните кладенци в Саудитска Арабия.
Живодар Терзиев, ръководител на БПГА: При липса на някакви съществени обструкции, считам, че сме в един равномерен ценови сезон, с цялата конвенционалност, че обстановката от 14-15 септември може да се повтори, което е една друга тематика.
От асоциацията обясниха още, че растеж на цените би имало единствено при незаконните бензиностанции, които ще излязат на ярко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР