Срещу гаранция от 1000 лв. от ареста бе освободен спипаният

...
Срещу гаранция от 1000 лв. от ареста бе освободен спипаният
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция хирурга-педофил, работил във Враца

Срещу гаранция от 1000 лева от ареста бе освободен хванатият с детско порно доктор Артур Полшиков от Добрич. Той бе спретнат зад решетките за период до 24 часа в сряда. Още преди приключването им областен прокурор дефинира мярка гаранция на доктора. На хирурга е наложена и възбрана да напуща България, оповестяват от държавното обвиняване.
Специализантът от хирургичното поделение в локалната болница е притеглен към наказателна отговорност по досъдебно произвеждане за разпространение на материали със полова употреба на деца в изискванията на продължавано закононарушение. До шест години затвор и санкция до 8 хиляди лева планува Наказателният закон за това.
Престъпната активност на хирурга е била открита от отдел "Киберпрестъпност " в ГДБОП. Това станало, откакто е засечен IP адрес, от който се теглят и популяризират файлове, представляващи полова употреба на деца. Някои от тях били на забележима възраст под 14 години. IP адресът се оказва на поделение в добричка болница. По работните графици на медиците и личния състав, както и листата на лицата с достъп до Wi-Fi мрежата на болничното поделение като причинител е открит доктор Полшиков. Акцията по задържането му е извършена, откакто медикът е засечен да популяризира нецензурен материали от клиниката по време на нощни наряди. Лекарят е бил самичък в кабинета, а на компютъра му там е намерено огромно количество порнографско наличие. Докторът освен гледал, само че и разпространявал детско порно. На видеата имало единствено девойки, освен това дребни. На домашния му компютър архивите с извратени педофилски подиуми били от 2015 година, а на този в кабинета му в болничното заведение - от три години по-късно, оповестяват добрички уеб сайтове.
Според събраните от следствието данни закононарушението, за което е повдигнато обвиняване на лекаря, е осъществявано в интервала от 2 октомври 2019 до 29 февруари 2020 година посредством интернет. Уликите сочели, че хирургът употребявал електронна система, посредством която популяризирал нецензурен материали с размер над 16 терабайта. При претършуване в дома му и в служебния му кабинет са конфискувани три преносимия компютър, оповестиха от следствието. На тях са открили 1.21 терабайта изтеглени нецензурен материали и публикувани над 16 терабайта. Обвиненият доктор Артур Полшиков е давал наряди в хирургичното и незабавното поделение, заяви изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Светозар Байчев. По думите му Полшиков се е справял със отговорностите си, не издавал с държанието си, че има персонални проблеми. Д-р Светозар Байчев не е знаел авансово за готвената акция от отдел "Киберпрестъпност " на ГДБОП. Според сътрудници на задържания хирург той е добър човек, само че чудноват. Бил хазартен вид и имал много насъбрани задължения към казино и сътрудници.
Д-р Полшиков живее със брачната половинка си чартърен в таванско помещение на ул. "Ген. Скобелев ". Според хазяйката му лекарят се държал съществено и не говорел доста със съседите и затова тя не го познавала доста добре. Жената споделя, че имало месеци, в които докторът оставал без пари и закъснявал с заплащането на наема. Това обаче не я тормозило, защото приютила Полшиков и брачната половинка от сантимент - пристигнал в Добрич от болничното заведение във Враца, а тя самата бил родом от там.
Д-р Артур Полшиков е роден през 1968 година в град Твер, Русия. Завършил е Тверския държавен медицински университет. Работил е като детски хирург в Кашинската централна районна болница и като ортопед-травматолог за Тверската детска регионална болница. У нас е бил чиновник на Спешното поделение на МБАЛ "Христо Ботев " във Враца, в УМБАЛ "Д-р Георги Странски " в Плевен, в районната болница в Павликени. В Добрич работи от октомври 2016 година в хирургичното поделение на МБАЛ - Добрич, дава наряди и в Спешното поделение и в Центъра за незабавна здравна помощ.
Само месец откакто станал доктор в локалната болница, поискал да специализира хирургия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР