Срещу БСП от 2 години насам се води медийна атака,

...
Срещу БСП от 2 години насам се води медийна атака,
Коментари Харесай

Симов: Първанов говори неверни неща, не му прави чест

" Срещу Българска социалистическа партия от 2 години насам се води медийна офанзива, дори я назовавам спецоперация. Целта беше партията да не развие своя капацитет и да се удави във вътрешните си проблеми ". Това съобщи депутатът от левицата Александър Симов в ефира на " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR.

" Беше внушавано 2 години, че партията се разпада. Наративът беше, че от нея не остава нищо. Сега стартира втори кръг от тази спецоперация - да се сложат разграничителни линии сред Българска социалистическа партия и президента ", продължи Симов.

Социалистът разяснява мястото на опозицията в политическата игра. По думите му номинацията на Румен Радев през 2016 година е била вярна, тъй като партията издигнала човек с темперамент и лични позиции.

" ГЕРБ и ръководещите сега имат интерес опозицията да няма база за разговор. Политиката не е фамилно дело. Тя е работа, при която би трябвало да се създаде обща цел, да се откри това, което сплотява всички партии, които желаят статуквото да се промени. Няма разделяне сред Българска социалистическа партия и президента, само че е обикновено всички позиции да не ни се покриват ", изясни още депутатът от левицата.

Според него има световна наклонност партийните водачи да се ориентират към президентската институция, само че това не се разбирало у нас.

" Логиката демонстрира следното - по света партийните водачи се борят да станат президенти. Само у нас се занимаваме с концепцията ще стане ли президентът партиен водач. Това не е обикновено. Примерът на Първанов, на Петър Стоянов е доста сладкодумен за това за какво не би трябвало да се потегля в баналната ежедневна политика. Първанов си направи партия и се прикачи към ГЕРБ. Той приказва погрешни неща, които не му вършат чест ", посочи социалистът.

Той посочи, че единствената роля на Българска социалистическа партия в настоящия парламент е да обезпечи почтеност на изборите.

" Ние от Българска социалистическа партия обявихме, че този парламент е безусловно неправилен. Единственото действително деяние, което ръководещите могат да подхващат, е да си подадат оставката. Този кабинет унищожи концепцията за напълно машинен избор, оставяйки си опцията за нормалните схеми за пазаруване на гласове да работят. Ние сме длъжни да осигурим почтено гласоподаване, тъй като в случай че отидем на избори и отново се гласоподава по старите схеми, нищо няма да се промени ", добави Симов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР