Срещу автора на книгата за сдружението Радко - Владо Мургоски

...
Срещу автора на книгата за сдружението Радко - Владо Мургоски
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Обискираха дома на български писател в Охрид

Срещу създателя на книгата за сдружението Радко - Владо Мургоски бе извършен следващ напън от РСМ. В дома му в Охрид бе осъществен обиск. За огромна изненада на поръчителите на тараша нищо не е намерено. Това заяви пред Lupa.bg ръководителят на фондация „ Македония “ Виктор Стоянов.





Преди обиска полицията в Охрид преби грубо сина му Яне. „ Той бе спрян на 18 март от двама униформени в Охрид и го питат: " Ти ли си Яне Мургоски ", той дава отговор: " Аз съм ", след което служителите на реда стартират жесток побой. В полусъзнание е замъкнат в полицейската станция в Охрид, откъдето мигновено е освободен и изхвърлен на улицата. Сам и пребит отива в градската болница. След обстойни прегледи се открива: 4 счупени ребра, хематом на бъбреците, хематоми по цялото тяло от ритници, счупена лява ръка, строшен нос, комоцио на мозъка “, споделя пред Lupa.bg ръководителят на фондация „ Македония “ Виктор Стоянов.

По негова информация двамата служители на реда, потрошили Яне, са отстранени от работа до привършване на досъдебното произвеждане. „ Адвокатът на пребития българин не знае ще има ли развой, или няма да има, не му дават никаква информация. Яне въобще не е викан на разпит. Напълно е допустимо нещата да се потулят “, позволи Стоянов.

Обискът на Владо Мургоски се случва след чуването на българи от Северна Македония, измежду които Томе Блажески, в Екологичен потенциал. Тогава те описаха за репресиите, на които са подложени от локалните управляващи. Веднага по-късно Томе Блажески бе арестуван на границата при влизане в РСМ и му бяха иззети книгите, които носеше със себе си. Тогава Външно реагира остро на оказания напън върху ръководителя на съдружие " Цар Борис III ". Дано в този момент да направи същото и да се опита да спре издевателството над българите в западната ни съседка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР