Срещнахме се с кмета на с. Челопеч инж. Алекси Кесяков

...
Срещнахме се с кмета на с. Челопеч инж. Алекси Кесяков
Коментари Харесай

Алекси Кесяков – кмет на годината и кмет на село без безработица

Срещнахме се с кмета на с. Челопеч инж. Алекси Кесяков преди да завоюва тазгодишната купа Кмет на годината за дребна община. Екипът ни посети подбалканското село, тъй като искахме да се уверим с очите си във всички истории за едно проспериращо място, на фона на все по-опустяващата ни провинция. Любопитството ни бе целесъобразно, а видео за най-интересното от селото може да видите в публикацията ни тук .

Едва откакто с очите си се уверихме в страхотните неща, които с. Челопеч е постигнало в последните години, седнахме за диалог с господин Кесяков. Спрямо предварителната ни спогодба пристигнахме в най-емблематичното място за района - паркът " Корминеш ", стожер на всички районни сборове . Трябва да признаем, че чакахме да бъдем посрещнати от кмета с присъщата за сходен жанр изявленията суетност.

Инж. Кесяков тотално ни обърна визиите . Намерихме го на един от багерите, работейки наедно с служащите на обекта . Сетихме се за правилото, че положителният управител не командва , а насочва чиновниците си и им демонстрира какво би трябвало да създадат.

Сини работни облекла, заслужена убеденост в себе си и успокоение, присъщо на хората, които живеят по-близо до природата. И диалогът стартира, а ние изстреляхме всички лесни и сложни въпроси, които бяхме подготвили.
Какво следва да се случи в Челопеч през 2019-а година? Каква ще е предизборната акция на господин Кесяков? На какво ще разчита селото, щом се изчерпят ресурсите на локалната мина?
Може да видите отговорите на всички въпроси във видео изявлението ни, което разделихме на две елементи.
Първата част:


Кметът направи равносметка на отминаващата 2018 година, като уточни, че до края на декември ще стартират два плана - създаване на складова база и гаражи на общината, както и подслон за бездомните кучета . Градоначалникът акцентира, че и през 2019 година общината ще разчита на финансиране по основни действия както от личния си бюджет, по този начин и на средства по планове от Брюксел.

Алекси Кесяков обърна внимание на обществената стратегия, която общината е създала, и бе безапелационен, че тя ще продължи и през новата година. " Стараем се да оказваме помощ на хората по всевъзможен метод ", сподели кметът и заключи проблемите, които неговата администрация се старае да взема решение, до два. " Хората търсят работа при мене и пари ", съобщи инж. Кесяков.

И още любопитни неща във втората част от интервото:


Той разясни, че през всички години на своето ръководство е полагал старания за това в общината да се сътвори интензивно гражданско общество , което в партньорство с общинските управляващи и бизнеса в региона, да взема решение проблемите на хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР